Dancila da vina pe Iohannis ca nu avem ambasador in Israel, presedintele nu stie nimic despre propunere

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 19:44
24224 citiri
Dancila da vina pe Iohannis ca nu avem ambasador in Israel, presedintele nu stie nimic despre propunere
Foto: captura video/ Guvernul Romaniei

Viorica Dancila a anuntat ca a facut o propunere de ambasador la Tel Aviv, lasand sa se inteleaga ca presedintele, in ale carui atributii intra desemnarea reprezentantilor diplomatici, tergiverseaza numirea. Pe de alta parte, Klaus Iohannis spune ca nu a vazut nicio propunere a Guvernului.

Premierul Viorica Dancila, presedintele Camerei Deputatilor, Livu Dragnea, si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, au avut, joi, o intalnire cu presedintele Israelului, Reuven Rivlin.

Printre altele, liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit despre "accelerarea consultarilor interne cu privire la relocarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim", potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com de catre Palatul Victoria.

Presedintele israelian a salutat aceasta decizie, mai arata documentul.

"In context, prim-ministrul roman a informat partea israeliana ca Guvernul a propus viitorul ambasador al Romaniei in statul Israel, decizia de numire a acestuia apartinand presedintelui", mai precizeaza comunicatul.

UPDATE Joi seara, insa, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu stie ca Guvernul sa fi facut propunerea de ambasador.

"Nu am vazut asa ceva, dar nici nu am verificat. O sa intreb la colegi daca exista asa ceva", a afirmat Iohannis, aflat la Bacau.

O alta tema care s-a aflat pe agenda discutiilor a fost "evidentierea rolului comunitatii israelienilor originari din Romania la edificarea statului Israel modern, precum si la consolidarea relatiilor intre cele doua state".

De asemenea, s-a mai discutat despre "legaturile traditionale de prietenie" dintre Romania si Israel, dar si nivelul "excelent atins" in cadrul cooperarii dintre cele doua state.

In plus, s-a vorbit si despre situatia de securitate din regiune, "realizandu-se un schimb substantial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evolutiile din dosarul nuclear iranian, situatia din Golful Persic si lupta impotriva terorismului".

De asemenea, premierul Dancila a avut si o intrevedere cu PF Teophilos al III-lea, patriarhul Ierusalimului, de la care a primit "Crucea Sfantului Mormant", cea mai inalta distinctie a Patriarhiei Ierusalimului.

Potrivit unui alt comunicat de presa transmis de Guvern, discutiile au evidentiat "bunele relatii dintre Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane si Patriarhia Ierusalimului" si au abordat "teme de interes care vizeaza promovarea tolerantei si a dialogului interconfesional, combaterea stereotipurilor negative si periculoase cu privire la religii, rase sau sexe, precum si situatia de securitate a crestinilor in regiunile aflate in conflict, in special din Orientul Mijlociu si Nordul Africii".

Amintim ca Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Teodor Melescanu se afla zilele acestea in Israel, vizita ce a fost tinuta secret pana in ultimul moment.

Abia marti seara, Guvernul a anuntat agenda acestei vizite oficiale, care a inceput miercuri, la invitatia prim-ministrului Netanyahu.

Cat despre plecarea lui Liviu Dragnea in Israel, aceasta a fost confirmata abia miercuri. Si nu de PSD sau Camera Deputatilor (unde este presedinte), ci de catre ambasadorul Israelului la Bucuresti.

Miercuri Liviu Dragnea ar fi trebuit sa fie prezent la Inalta Curte, unde erau programate pledoariile finale in Dosarul Angajarilor fictive din Teleorman, in care este inculpat.

La termenul de miercuri, s-a decis amanarea sedintei de judecata dupa ce avocatii unor inculpati au cerut instantei sa solicite de la Parchetul General date privind rolul SRI in acest caz.

Vezi si Ce au vorbit Dancila si Netanyahu si ce crede premierul israelian despre mutarea ambasadei noastre

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Dancila Melescanu Dragnea Israel, #intalnire Dancila Dragnea presedinte Israel , #Liviu Dragnea