Viorica si placuta suedeza

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 01 August 2018, ora 08:23
32074 citiri
Viorica si placuta suedeza

Cu siguranta nu e nicio mandrie si nicio fericire in fenomenul numerelor de inmatriculare suedeze si ii inteleg pe cei care considera greu de digerat ca o obscenitate a devenit protest national care, cu ajutorul neprecupetit al PSD si al politiei subordonate acestuia, se extinde rapid cu forta pe care numai imaginatia dezlantuita o poate avea.

Punctajul PSD, repetat de postaci, de pesedistii trimisi la TV, porneste de la impactul pe care aceasta obscenitate l-ar avea asupra educatiei copiilor. Asa este, impactul este unul nefericit. Dar n-as zice ca e cel mai nefericit.

Oare ce impact are asupra educatiei unui copil faptul ca premier al acestei tari este o persoana cu aparenta izbitoare de analfabet functional? Ce intelege un copil din faptul ca a ajuns premier o persoana care face greseli de gramatica si exprimare pentru care poti ramane corigent, care habar nu are de istoria Romaniei, care nu are habar de geografia Europei si in general nu vadeste niciun fel de competenta?

Intelege ca acesta este standardul de reusita in viata. Ca este absolut irelevant cat inveti, cat citesti, cat muncesti, datele succesului sunt la dna Viorica, noul Bula national. E acest model mai toxic sau nu decat obscenitatea care zgarie urechile sensibile ale PSD?

Ce impact are asupra educatiei unui copil ca la varful ierarhiei politice din tara asta este un condamnat penal, condamnat din nou in prima instanta pentru coruptie, pentru ca a instigat la o forma de furt din banii destinati copiilor, si ca acest infractor dovedit vorbeste fara retineri si fara teama de consecinte despre "sobolanii" care l-au condamnat pe el si pe alti infractori dovediti? Ce intelege el in acest model?

Ce intelege un copil din modelul lui Darius Valcov, cel cu tablourile ascunse prin pereti si cimitire si condamnat la 8 ani de inchisoare pentru asta, ceea ce nu-l impiedica sa fie omul cheie al guvernarii si sa iasa la televizor ca sa dea lectii in diverse domenii? Sunt Dragnea si Valcov mai toxici pentru educatia unui copil decat MUIEPSD sau nu?

Cand copilul se uita la parintele lui care munceste din greu, dar de-abia face fata, daca face fata, si la bogatia opulenta a unui Drangea care toata viata n-a muncit decat la stat, cand se uita la dna "motostivuitor" care poate e sefa mamei lui, ce gandeste, ce simte, ce invata?

Injuratura grea ca ultima forma de protest, inclusiv pentru oameni care nu sunt veniti chiar de dupa blocuri si care nu folosesc in mod uzual asemenea cuvinte, arata o imensa frustrare si un cumplit sentiment al neputintei. Oamenii rostesc vorba aceea uitandu-se exact la Viorica Dancila, la Dragnea si Valcov, la "motostivuitor" si la multe alte mizerii comise de aceasta guvernare care cultiva hotia, nemunca si minciuna.

Si nu intamplator acest protest a pornit din diaspora. Oamenii aceia au plecat din tara impinsi de nevoi. Nu le e usor acolo unde sunt. Nu numai pentru ca muncesc mult, ci pentru ca raman totusi niste straini, indiferent cat de permisiva ar fi societatea adoptiva cu ei. Niste straini carora politica inepta a PSD, felul in care acest partid sfideaza UE, le pune in pericol si mica stabilitate atat de greu obtinuta.

In plus, cei mai multi ar vrea sa se intoarca, nu am nicio indoiala. Dar au invatat acolo unde sunt care sunt coordonatele unei societati normale, meritocratice, ce inseamna respectul pentru cetatean si lege. Cu lectia asta invatata nu poti sa revii in tara condusa de Dancila si Dragnea. Ei te obliga sa ramai printre straini unde tot ei iti pun din nou stabilitatea in pericol.

In plus, pana acum PSD a ramas surd la toate mesajele venite din societate. Nu i-a pasat de nimic. Ei bine, de aceasta data aude, poate pentru ca e pe limba lui. Poate pentru ca este un protest care ajunge la toata lumea, inclusiv in zona electoratului PSD, care nu-l citeste pe Andrei Plesu, un protest pe care il intelege toata lumea si care exprima o nemultumire frusta.

Am mai scris insa despre riscul de a ramane doar cu racoreala bascaliei neputincioase. Pentru ca, daca va fi asa, va ramane doar o injuratura ratata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#placuta de inmatriculare suedeza , #Liviu Dragnea