Prima sedinta de guvern din epoca post-Dragnea

Joi, 30 Mai 2019, ora 08:33
3561 citiri
Prima sedinta de guvern din epoca post-Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul se reuneste, joi, in sedinta, printre proiectele aflate pe ordinea de zi numarandu-se si hotararea privind aprobarea strategiei nationale de dezvoltare a ecoturismului.

Potrivit unui comunicat, pe ordinea de zi a sedintei de suvern din aceasta saptamana se afla si o hotarare pentru aprobarea amendamentului convenit intre Guvernul Romaniei si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei la Acordul de imprumut pentru proiectul privind realizarea legaturii retelei de metrou cu Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni - Bucuresti.

De asemenea, ministrii vor discuta un proiect de lege pentru aprobarea platii cotizatiei anuale in vederea participarii Politiei Romane la Reteaua Politiilor Rutiere din Europa - TISPOL, dar si un act normativ privind declasificarea informatiilor cuprinse in documentele referitoare la activitatea Ministerului Apelor si Padurilor.

Este prima sedinta dupa infrangerea suferita de PSD la alegerile europarlamentare de duminica si dupa incarcerarea lui Liviu Dragnea, care a dus la o scindare in fortiunea social-democrata.

De asemenea, aceasta este prima intalnire a Guvernului si dupa CEx-ul PSD-ului in care oamenii lui Liviu Dragnea au fost trasi pe dreapta, in timp ce toti cei care au fost maziliti de fostul presedinte al PSD in ultimii ani au revenit in conducerea formatiunii, aici incadrandu-se inclusiv Gabriela Firea si Paul Stanescu.

Pe lista celor care i-au fost loiali lui Dragnea si au fost indepartati se numara Codrin Stefanescu care a fost inlocuit din functia de secretar general al partidului cu Rodica Nassar.

Ramane de vazut ce se va intampla in continuare cu Darius Valcov, alt apropiat ai fostului lider social-democrat, care este consilier al premierului Dancila.

Iata cum s-a desfasurat primul CEx condus de Viorica Dancila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sedinta guvern, #Dancila sedinta guvern , #premier