Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Badalau: Fifor a fost propus premier, dar a refuzat. Dancila, aleasa ca Iohannis sa aiba o mare placere sa o numeasca

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 23:04
12418 citiri
Badalau: Fifor a fost propus premier, dar a refuzat. Dancila, aleasa ca Iohannis sa aiba o mare placere sa o numeasca
Foto: Arhiva Facebook/Niculae Badalau

Presedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Nicolae Badalau, a declarat ca ministrul Apararii, Mihai Fifor, a refuzat propunerea facuta in Comitetul Executiv National (CExN) al partidului de a prelua pentru functia de prim-ministru.

"Domnul Fifor este o persoana extrem de respectabila, dar noi am considerat, Comitetul Executiv, prin votul de astazi, ca doamna Dancila este nominalizarea noastra. Vreau sa va informez aici ca si domnul Fifor a fost propus in CEx si dansul a refuzat, motivand ca are un proiect la Ministerul Apararii pe care doreste sa il finalizeze. Si cred ca, in acelasi timp, fiind si presedintele Consiliului (Consiliul National al PSD - n.r.), are extrem de multa treaba la partid, la departament", a declarat Badalau marti seara, la B1Tv.

In schimb, Badalau o contrazice pe Olguta Vasilescu si exclude varianta suspendarii presedintelui Klaus Iohannis, in situatia in care acesta va refuza desemnarea Vioricai Dancila ca premier.

"Daca va referiti la suspendarea domnului presedinte, astea sunt speculatii", a afirmat Badalau.

Presedintele executiv al PSD este convins ca experienta, integritatea si cartea de vizita a europarlamentarului Viorica Dancila il vor determina pe Klaus Iohannis sa accepte propunerea majoritatii parlamentare.

"Ma bazez pe integritatea si pe cartea de vizita pe care doamna Dancila le are. Noi ca partid serios am mers cu o persoana cu care sa evitam orice indoiala si domnul presedinte sa aiba o mare placere sa o numeasca. Noi mergem cu o solutie extrem de serioasa", a adaugat Badalau.

In ce priveste relatia cu Liviu Dragnea, acesta sustine ca e foarte buna, chiar daca el l-a sustinut pe fostul premier Mihai Tudose in CEx-ul de luni.

El a declarat, marti seara, ca atat el, cat si Dragnea sunt "extrem de responsabili".

"Relatia mea cu domnul presedinte Dragnea este o relatie in care ambii, impreuna cu ceilalti colegi, incercam sa ducem o guvernare foarte buna si sa tinem un partid care in acest moment are in maini soarta intregii tarii si suntem extrem de responsabili. In plus, eu il consider prieten (...) si cred ca si dansul acelasi lucru", a mai spus Badalau.

Mihai Fifor a fost desemnat, marti, de presedintele Klaus Iohannis, in functia de premier interimar, dupa demisia lui Mihai Tudose.

Citeste si:

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Badalau Fifor propus premier PSD, #Badalau PSD suspendare Iohannis , #premier