Cascadorii plansului la Antena3: Intrebata de inundatii, Dancila vorbeste de irigatii

Marti, 24 Iulie 2018, ora 13:08
30606 citiri
Cascadorii plansului la Antena3: Intrebata de inundatii, Dancila vorbeste de irigatii
Foto: Arhiva Hepta.ro

Intrebata de Mihai Gadea, in timpul unei emisiuni mai mult decat amicale la Antena3, cum ii va sprijini pe fermierii carora inundatiile le-au distrus culturile, Viorica Dancila a raspuns ca Guvernul va investi intr-un sistem mai performant de irigatii. De parca mai multa apa le trebuie fermierilor care au deja campurile inundate!

In timpul emisiunii Sinteza Zilei de luni seara, moderatorul Mihai Gadea a intrebat-o pe Viorica Dancila ce va face pentru a-i sprijini pe fermierii ale caror culturi au fost inundate. Raspunsul premierului a fost halucinant:

"Am vorbit cu domnul ministru (Petre Daea - n.red.), vorbesc foarte des cu domnul ministru. Sunt culturi afectate. Pentru aceste culturi am vorbit la Bruxelles, sa vedem cum putem obtine fonduri pentru a-i ajuta pe fermierii cu culturile afectate. Vedem aici programul pentru irigatii, e un program foarte important pentru Romania.

Ne-am propus ca pana in 2020 sa avem 2 milioane de hectare irigate. Intr-un an si jumatate, avem 1,2 milioane de hectare irigate, 47 de obiective de investitii noi aprobate doar in primul semestru, avem contracte de irigatii incheiate 25.300 si aici vreau sa precizez ca acest guvern a facut ca apa sa fie gratuita pana la statia de pompare. Avem 231 de statii de pompare pentru irigatii si 470 de statii pentru combaterea inundatiilor.

S-au facut pasi importanti in agricultura. Este un domeniu care merge foarte bine. A adus multe beneficii fermierilor, multe care au depasit asteptarile.

In cele 13 obiective strategice pe care le-am scos in parteneriatul public-privat e cuprins si canalul Siret-Baragan, de 190 km, din care 140 km in parteneriat public-privat, diferenta de 50 km urmand sa fie realizata de ANIF pana in 2020. Acesti 140 km sunt destinati pentru irigatii in acea zona importanta a tarii", a spus Viorica Dancila, citind toate aceste grafice de pe slide-urile care rulau in platoul emisiunii.

Iata si alte declaratii ale Vioricai Dancila din emisiunea lui Mihai Gadea.

Asadar, Viorica Dancila a oferit o noua mostra de competenta. Daca nu ar fi premierul care conduce Romania, ar putea fi considerat un moment amuzant. Insa, din pacate, prin virtutea functiei, putem vorbi de "cascadorii plansului" la Antena3.

Amintim ca premierul Viorica Dancila a prezentat, luni, bilantul la jumatate de an al celui de-al treilea guvern PSD-ALDE din ultimele 18 luni.

Citeste si Dancila aproape si-a facut bilantul fara niciun dezacord. Aproape... (Video)

G.K.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dancila inundatii irigatii, #Viorica Dancila inundatii irigatii Antena 3, #Viorica Dancila premier PSD , #premier