Ce ne spune doamna Viorica Dancila si ce ascunde in spusele sale

Vineri, 30 August 2019, ora 19:29
18550 citiri
Ce ne spune doamna Viorica Dancila si ce ascunde in spusele sale

Iesirea intempensiva a doamnei prim ministru cu o replica dura la declaratia presedintelui privind remanierea si criza guvernamentala starnita dupa spargerea coalitiei, demonstreaza ca PSD si-a epuizat toate argumentele capabile sa-i motiveze supravietuirea.

Replica n-a fost nimic altceva decat repetarea furioasa a acelorasi explicatii, acelorasi argumente si acelorasi fandoseli cu care domnia sa incearca sa-si motiveze existenta la Palatul Victoria, asumandu-si meritele imaginare ale partidului - intrucat merite personale a observat si domnia sa ca nu exista.

Ce spune doamna prim ministru

Doamna Viorica Dancila spune multe, dar calul de bataie este acelasi atac la presedintele tarii, pus in contrast cu obisnuitele laude de sine pe care si le atribuie in numele partidului. Citez:

"Daca domnul Iohannis considera ca acest guvern a esuat pentru ca a crescut pensiile si salariile, a generat una dintre cele mai mari cresteri economice din Uniunea Europeana, a dus somajul la un minim istoric si a crescut considerabil investitiile, inseamna ca un guvern de succes este ceea ce ne propune opozitia pe care el o incurajeaza: taieri de pensii si salarii, eliminarea sprijinului pentru angajati, taierea veniturilor specialistilor din IT, renuntarea la dreptul de proprietate si convietuirea in grupuri".

Te minunezi cate poate rosti intr-o singura fraza, dar este bine sa le luam pe rand.

1. Pensiile si salariile nu le-a crescut guvernul prin efortul sau. Le-a crescut indatorand tara cu credite pe care le imprumuta de la terti si le vor plati copiii si urmasii nostri. Singurul efort al guvernului a fost sa aprobe din pix creditarea.

Guvernul s-ar fi putut lauda cu cresterile de pensii si salarii daca ar fi creat resurse pentru a face sustenabil programul de guvernare: cresterea productivitatii, importul de tehnologii avansate, investitii de anvergura, oprirea exodului tinerilor absolventi. Nimic din toate acestea n-a reusit guvernul Dancila - si nici n-a incercat.

2. "Una din cele mai mari cresteri economice din UE" este obtinuta tocmai din aceste credite. Ele au devenit salarii si pensii, salariatii si pensionarii le-au cheltuit, cel mai mult pe bunuri din import, cresterea economica a devenit spectaculoasa nu pentru ca am produs noi grandios, ci pentru ca ne-am imprumutat. Fara imprumuturi, am fi fost si la cresterea economica tot in coada Europei, ca si la celelalte.

3. "Au crescut investitiile considerabil". Unde vede doamna Viorica investitiile "crescute" atat de considerabil? Cumva la autostrazi? La spitale? La scoli? La cai ferate? La multe altele prevazute in programul de guvernare si neincepute? Unde este autostrada "cap-coada". N-au crescut investitiie majore, au crescut fondurile risipite pe la judete, in baza principiului lui Dragnea: "na si tie, na si tie".

Ce mai spune tot doamna prim ministru

Ma minunez, vazand si altele in citatul de mai sus si iarasi le iau pe rand:

1. Opozitia "propune taieri de pensii si salarii". N-a propus niciodata Opozitia asa ceva si nici nu poate propune. Doamna Viorica vorbeste din amintiri, referindu-se la un episod nefericit de acum zece ani care, evident, nu se poate repeta.

2. Opozitia "propune eliminarea sprijinului pentru angajati, taierea veniturilor specialistilor din IT, renuntarea la dreptul de proprietate si convietuirea in grupuri". Bazaconii si iarasi bazaconii, culminate cu culmea bazaconiilor, "convietuirea in grup". Asta parca am mai auzit-o din gura lui Dragnea, intr-un moment de delir, cand era in asteptarea sentintei. Doamna Viorica nu are alta scuza decat aceea ca - poate - nu intelege ce rosteste.

Ce altceva a mai spus tot premierul

Citez deci in continuare ce mai spune doamna Dancila, intr-un moment de inversunare impotriva presedintelui tarii:

"Este de-a dreptul revoltator faptul ca domnul Iohannis foloseste de la tribuna oficiala a Administratiei Prezidentiale expresia Guvern corupt. Il somez pe candidatul Klaus Iohannis sa prezinte de urgenta probe pentru aceasta afirmatie".

Presedintele Klaus Iohannis nu s-a coborat pana intr-acolo, incat sa-i raspunda unei doamne care nu stie ce este condescendenta intr-un stat (poate o confunda cu "imunoglobina" - deh!) . Ma ofer eu sa dau nu un exemplu, ci chiar mai multe, privind nu numai Guvernul, ci si Partidul corupt.

Nu exista alt partid din Romania (si poate chiar din Europa) care sa se poata fali cu numele a doi fosti presedinti condamnati definitiv pentru fapte de coruptie. Unul din ei (condamnat de doua ori) si-a executat pedeapsa si a fost eliberat, cel de al doilea tocmai se afla dupa gratii.

Nu pun la socoteala alti lideri condamnati (Miron Mitrea, Dan Sova si altii, destui), judecati tot pentru fapte de coruptie si tot membri marcanti ai PSD, dar retin ca insasi doamna Dancila isi luase ca apropiat consilier un condamnat in prima instanta, ba chiar a propus sa fie comisar european Rovana Plumb, care a scapat de judecata numai pentru ca s-a ascuns dupa pulpana imunitatii parlamentare.

Nu zic ca n-ar beneficia de prezumtia nevinovatiei, dar, daca se stia nevinovata, de ce s-a ascuns de judecata? Mai trebuie probe, stimata doamna Viorica? Mai trebuie exemple?

Pana la urma, nu m-ar deranja ca vorbeste necontrolat, dar mi se increteste pielea cand aud ca asemenea personaj vrea sa candideze la presedintia Romaniei.

Quarterly Report - Editia 4

Ciucă: „Va trebui să trăim ani de zile cu o Rusie agresivă în proximitate și cu ameninţări hibride. Nu este suficient să investim în apărare” VIDEO
Ciucă: „Va trebui să trăim ani de zile cu o Rusie agresivă în proximitate și cu ameninţări hibride. Nu este suficient să investim în apărare” VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, miercuri, 22 mai, la deschiderea Expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024, că cel mai probabil, va trebui să trăim...
Ciolacu susține că fabricile de armament din România lucrează la foc continuu. În ce stadiu se află proiectul ”drona românească” VIDEO
Ciolacu susține că fabricile de armament din România lucrează la foc continuu. În ce stadiu se află proiectul ”drona românească” VIDEO
Proiectul dronei românești Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 22 mai, că România nu-şi mai permite să facă greşelile din trecut, când uzinele de armament au fost închise, iar...
#Viorica Dancila candidat presedintie, #Teodor Paleologu candidat presedintie, #Mircea Diaconu candidat presedintie, #Klaus Iohannis presedintele Romnaiei , #premier