Cum a ajuns un director de la apa si canal secretar de stat in Ministerul Culturii: "Am un unchi arheolog"

Joi, 21 Martie 2019, ora 17:46
7835 citiri
Cum a ajuns un director de la apa si canal secretar de stat in Ministerul Culturii: "Am un unchi arheolog"
Foto: Facebook / Mihai Gherghe

Un director care se ocupa de proiectele de apa si canalizare ale judetului Gorj a fost numit de premierul Dancila secretar de stat in Ministerul Culturii desi nu are nicio legatura cu domeniul, doar un unchi arheolog si o puternica sustinere din partea PSD.

Numirea lui Mihai Alexandru Gherghe la Ministerul Culturii a fost publicata deja in Monitorul Oficial, intrand astfel in vitoare.

In CV, Gherghe are trecute studii de informatica la Universitatea din Craiova si un masterat in Studii de Securitate Nationala si Euroatlantica.

Social-democratul este consilier local la Primaria Targu Jiu si conduce Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "ADIA", unde, potrivit propriilor declaratii, a fost "liantul intre primari si operatorul de apa-canal" si a avut "interactiuni cu Ministerul Dezvoltarii".

Intr-un interviu acordat cu ocazia numirii, Mihai Gherghe a fost intrebat ce legaturi a avut pana acum cu activitatea culturala si ce intentioneaza sa faca in noua sa functie, iar explicatiile au fost dezarmante.

"Urmeaza sa vedem cand ajung la minister. Sa stiti ca unchiul meu este profesor universitar de istorie veche, un renumit arheolog din Romania, a facut descoperiri arheologice si in Gorj. Am avut discutii cu unchiul meu. (...) Nu vreau sa dezvolt, pentru ca nu vreau sa il amestec in asta. V-am zis doar ca am cunostinte. Mi-am asumat acest risc, eu zic sa vedem mai intai ce pot sa fac. O sa fac tot ce imi va cere ministrul Culturii pentru aplicarea programului de guvernare", a declarat Mihai Gherghe pentru Pandurul.ro.

La randul sau, viceprimarul din Targu Jiu, Adrian Tudor, a venit cu noi explicatii. "Pana acum batalia era ca fiecare partid sa prinda un post la Ministerul Energiei sau Economiei (...) Un post la Ministerul Culturii sau la Ministerul Turismului va ajuta Gorjul", a argumentat el, precizand ca Mihai Gherghe a avut sprijinul liderului PSD Gorj, Mihai Weber, si ca noul secretar de stat "se va putea perfectiona pe parcurs", relateaza Acces.TV

Deputatul PNL de Gorj Dan Vilceanu a comentat ridicolul situatiei, criticand decizia premierului Dancila de a-l aduce pe Mihai Gherghe la Ministerul Culturii.

"Omul a spus ca are un unchi profesor si asta ar trebui, conform mentalitatii actualei coalitii de guvernare, sa fie suficient din punct de vedere profesional.

Altfel, sa fim seriosi, singurul lucru care intr-adevar il recomanda pe noul secretar de stat de la Ministerul Culturii este faptul ca semneaza tot ce-i spun sefii, fara sa comenteze. Din pacate, secventele din Las Fierbinti au inceput sa fie percepute ca facand parte dintr-un documentar despre Guvernul Romaniei", a postat pe Facebook Dan Vilceanu.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#secretar stat Cultura apa canal, #Mihai Gherghe Cultura guvern Dancila , #premier