Cum poate fi schimbata doamna Dancila rapid si fara probleme

Marti, 31 Iulie 2018, ora 21:03
24107 citiri
Cum poate fi schimbata doamna Dancila rapid si fara probleme

Nu cred ca exista cineva cu gandirea limpede, inteligenta si obiectiva capabil sa pretinda ca doamna Viorica Dancila este exact omul potrivit la locul potrivit, acolo unde a implantat-o dl Dragnea, la Palatul Victoria, sub pretext ca altul mai bun n-a gasit in toata tara.

Fireste, este o ofensa la adresa romanilor, sa pretinzi ca sunt atat de neajutorati, incat niciunul dintre ei nu este mai dihai decat sfertodoctul pus sa-i reprezinte peste tot pe unde se duce, imprastiind din abundenta balbe si perle de incultura, carora trebuie sa fii foarte indulgent ca sa le spui gafe.

Ba chiar unii comentatori incearca sa puna batista pe tambalul respectivei doamne, amintind de personalitati respectabile din istorie, ale caror gafe au fost socotite butade, starnind admiratia celor cu spiritul subtire si cu simtul humorului.

Un inalt demnitar poate arunca si Centenarul in derizoriu, daca are sprijin poliitic

Numai ca una este sa gafezi printr-un calambur intamplator sau inspirat, alta este sa spui o ineptie in totala necunostinta de cauza si cu totul alta atunci cand stii ceva, dar nu destul, si atunci mergi la nimereala, pe baza principiului: "poate ca merge".

Iar nenorocirea cea mai mare nu este aceea ca seful Executivulu Romaniei a ajuns ciuca opiniei publice, cat teama ca stilul precar, in care se exprima, denota mizerie intelectuala, scufundata in noaptea mintii.

N-am observat in toata guvernarea asta nicio initiativa a doamnei Vasilica-Viorica, niciun gest de conducator, nicio hotarare proprie, cu care sa se poate fali si sa spuna: asta am facut-o eu!

Dimpotriva, comportarea in fruntea Executivului sugereaza ca nimic nu misca in mintea domniei sale, pana nu-i sugereaza nepretuitul consilier Valcov, nepretuitii colegi Teodorovici sau Olguta si neaparat insusi "daddy", care isi face o placere din a lasa de inteles ca tara insasi s-ar duce de rapa, daca n-ar dirija-o el cu bagheta.

Inteleg ca pe doamna Dancila o depasea intortochiatul cuvant imunoglobulina (daca o depasea, evident trebuia sa-l evite), dar cand vorbesti de istoria propriului popor si de Centenarul intregirii, atitudinea in stilul je m'en fiche mi se pare vecina cu blasfemia.

Ramai perplex, auzind ca prim ministrul tarii vorbeste de Centenar, ca despre ceva ce i-ar electriza simtul patriotic, dar confunda 1918 cu 1848, Alba Iulia cu Blajul sau Campia Libertatii cu Campul lui Horea, toate trei intr-un singur discurs.

"Danchill, out!" - go home, doamna!

Il inteleg pe primarul municipiului Alba Iulia care si-a varsat naduful, transmitandu-i un mesaj in limbaj anglo-roman, poate ca sa-i fie mai pe inteles: "Danchill, out! Luati o pauza, doamna!".

Ii dau dreptate si fostului presedinte Traian Basescu, care consemneaza pe pagina sa de Internet ca prim ministrul este "un simbol intern si extern al poporului, al statului, al tarii, al Guvernului in fruntea caruia se afla", dar ca dna Dancila sta "infipta in scaunul de la Palatul Victoria, fara a intelege ridicolul propriei situatii".

N-am nicio indoiala ca resentimentele fata de persoana in cauza nu cuprind numai Opozitia, opinia publica, societatea civila, presedintia sau diaspora. Le descifrez chiar si in murmurul resimtit din prin randurile coalitiei.

De aceea, nu pot crede ca acolo, in PSD si ALDE, se gasesc numai persoane incapabile sa gandeasca altceva decat asa cum le-au poruncit Dragnea si Tariceanu. Nu cred ca in multimea de social-democrati sunt numai minti obtuze. Ba dimporiva, observ destule personalitati valoroase, cu judecata corecta si carora li se face greata cand aud ca seful Executivului batjocoreste simbolurile nationale "pentru ca poate".

Ma intreb, oare dna prof. dr. Ecaterina Andronescu isi simtea constiinta curata, atunci cand se opunea recentei motiuni de cenzura, ca sa-i salveze volens-nolens si cu orice pret scaunul dnei Dancila, numai in baza principiului "pentru ca putem"?

Asta s-ar potrivi la mintea unui Codrin Stefanescu, autorul respectivei ineptii, nu la o respectabila doamna profesor-doctor. Oare cati intelectuali corecti si valorosi din PSD nu si-au calcat atunci pe constiinta, ca sa salveze contre coeur interesele dnei Vasilica-Viorica, sa-i salveze astfel si interesele dlui Dragnea, sacrificand obrazul tarii?

Coalitia batjocoreste flagrant secretul votului

Dar, daca pun intrebarea asa, o pot intoarce si altfel: oare cati oameni corecti din PSD ar mai fi sustinut-o atunci pe dna Dancila la urna, daca votul ar fi fost secret, asa cum scrie in Constitutie, daca PSD ar fi fost lasat sa voteze, fara riscul ca, a doua zi chiar, sa se publice in presa listele celor care votasera si optiunea "secreta" a fiecaruia?

Mi se pare in afara de orice comentariu ca, daca votul din camerele reunite al Parlamentului n-ar fi fost manipulat de dl Dragnea si ai lui, dna Dancila n-ar mai fi fost premier, n-ar fi avut ocazia sa spuna gugumanii in Muntenegru, Macedonia si pe unde mai umbla, inclusiv - iarta-ma, Doamne! - la Vatican.

Si poate ca, la o a patra nominalizare, nici presedintele n-ar mai fi mers pe mana unor Dragnea si Tariceanu, ci ar fi stabilit dansul propunerea, asa cum ii da dreptul si chiar il obliga Constituita si asa cum a procedat recent in cazul domnului Gabriel Vlase.

Sunt convins ca, oricand s-ar depune o noua motiune pentru demiterea doamnei Dancila, iar membrii coalitiei ar fi lasati de liderii lor sa voteze asa cum ii indeamna propria constiinta, a doua zi am avea un Guvern cu care sa nu ne fie rusine in fata Europei, a lumii si a propriilor compatrioti.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...