Dancila i-a adresat un "mesaj de pace" lui Iohannis in Parlament: Sa aniversam Ziua Nationala intr-un climat de liniste, las in spate jignirile

Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 15:26
3391 citiri
Dancila i-a adresat un "mesaj de pace" lui Iohannis in Parlament: Sa aniversam Ziua Nationala intr-un climat de liniste, las in spate jignirile
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, la sedinta solemna a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri, ca a venit cu un mesaj de pace si unitate pe care il adreseaza tuturor romanilor, inclusiv presedintelui Klaus Iohannis.

"Vin azi in Parlamant cu un mesaj de pace si unitate pe care il adresez tuturor romanilor.

Am convingerea ca Centenarul trebuie sa uneasca. Eu cred in consens, echilibru si cooperare. Sunt situatii in care e foarte dificil sa se ajunga la consens, dar am incredere ca aceste obstacole pot fi depasite. (...)

Adresez un mesaj de pace politica si catre presedintele Klaus Iohannis. Am convingerea ca, indiferent de mizele politice, avem datoria de a colabora. Este o datorie indiferent de orice miza personala. Vreau sa aniversam Ziua Nationala intr-un climat de liniste si pace.

Incerc sa ma inspir din intelepciunea celor care au infaptuit unirea si las in spate jignirile", a afirmat, printre altele, prim-ministrul.

De asemenea, Dancila a facut referire si la rezolutia extrem de critica privind respectarea statului de drept in Romania adoptata de Parlamentul European in luna noiembrie. Premierul spune ca nu exista niciun motiv care sa justifice un vot impotriva propriei tari.

"Nu exista niciun motiv care sa justifice un vot impotriva propriei tari. Putem dezbate, negocia. Celor care reprezinta Romania le recomand sa se gandeasca la interesul nostru comun, nu doar la nemultumirile lor personale.

Poti sa critici, dar ca roman trebuie sa dai dovada de echilibru in declaratii. (...) - Sa fim romani uniti pentru a realiza proiectele strategice. Sa fim romani uniti in PE si in fata CE, pentru ca Romania sa fie admisa in spatiul Shenghen. Am incredere ca impreuna vom gestiona cu succes dosarele importante pe care le vom avea pe masa. Avem cel putin 100 de motive care sa ne uneasca", a mai apreciat prim-ministrul.

De asemenea, Dancila le-a adresat un mesaj si parlamentarilor UDMR si celorlalte minoritati: "Drepturile fundamentale ale minoritatilor au fost garantate chiar prin actul Marii Uniri. Le garantez tuturor romanilor de alte etnii ca se vor bucura de tot sprijinul nostru".

In final, premierul a spus ca trebuie sa continuam sa ne iubim tara.

"Trebuie sa continuam sa ne iubim tara, sa fim uniti si sa pastram traditiile si valorile acestui popor. Prin dialog si deschidere putem construi o Romanie puternica", a mai declarat Dancila.

Citeste si ce a declarat presedintele Klaus Iohannis la sedinta solemna a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara sedinta solemna a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dancila discurs Parlament, #Dancila discurs sedinta solemna , #premier