Dancila a anuntat programul politic al PSD, "Romania la puterea 10"

Sambata, 29 Iunie 2019, ora 13:37
4287 citiri
Dancila a anuntat programul politic al PSD, "Romania la puterea 10"
Foto: Ziare.com

Viorica Dancila a citit, sambata, propunerile pentru cele zece principii din programul de guvernare al PSD. Printre acestea se numara intoleranta la orice fel de descalificare a actului politic si combaterea inegalitatii sociale.

"Sunt un om care asculta, aduna, decide si actioneaza pentru binele comun. Asta va propun si voua, sa ascultati si sa faceti ale voastre cele zece principii care urmeaza. Daca vom actiona in spiritul lor, vom regasi la capatul drumului Romania pe care ne-o dorim si pe care si-o doresc romanii. La fel de important, ne vom regasi pe noi insine, social-democratii de care romanii au nevoie si in care au incredere.

Asa ca vin astazi in fata dumneavoastra si in fata tuturor romanilor cu un program politic fara echivoc, o harta care sa ajute Romania si partidul nostru sa-si gaseasca directia si increderea. Documentul contine in egala masura viziunea noastra si cererile romanilor, isi propune, pentru prima oara in ultimii ani, nu doar un consens in interiorul partidului, dar si o un dialog deschis cu toti cetatenii Romaniei", a afirmat Viorica Dancila, sambata la Congresul PSD.

Astfel, cele zece principii pe care Viorica Dancila le propune sunt:

- PSD face o politica pentru oameni, nu impotriva oponentilor: Asta trebuie sa explice fiecare lider si fiecare membru de partid de acum inainte, cu fiecare ocazie. Cetatenii nu vor politicieni care se lupta intre ei, ci vor politici care le apara interesul si viitorul.

- Ramanem cel mai pro-european partid din Romania: Suntem forta care a adus Romania in NATO si in Uniunea Europeana. Este datoria noastra morala, fata de istorie si viitor, sa fim un partener proactiv in Europa.

- Ne reasumam valorile de stanga si istoria social-democratiei: Ne reidentificam cu valorile noastre. Orice om care crede in grija pentru oameni, in solidaritate, justitie sociala si egalitate de sanse este de stanga. Romania adevarata, pe care o stim atat de bine, este de stanga", sunt punctele anuntate de Dancila.

Un alt principiu se refera la faptul ca democratia interna, nationaa si europeana nu se negociaza: "Pornind din interiorul partidului, pana la cele mai inalte foruri publice, trebuie sa fim ghidati de dialog, argumente, transparenta decizionala si responsabilitatea votului", a spus Dancila.

Premierul spune si ca "radicalizarea spatiului politic, in relatia cu oponentii nostri sau in organizatia noastra, este inacceptabila si, dupa cum se vede, sanctionata dur de catre electorat. Maturitatea ne obliga sa evitam aceasta capcana politicianista".

Alte principii propuse pentru programul de guvernare PSD:

- Lucram pentru o societate in care nimeni nu este lasat in urma: Asta inseamna social-democratia, sa ne asiguram ca nimeni nu se mai pierde de mersul tarii de acum inainte. Ca nimeni nu mai este fortat sa fuga, sa abandoneze, sa-si piarda speranta.

- Combatem acum inegalitatile sociale: Distanta dintre rural si urban, dintre cladire de birouri si fabrica, dintre centru si periferie, trebuie sa fie scurtata acum! Fara sanse egale garantate de un stat puternic, cresterea economica nu e resimtita de cei mai multi.

- Sustinem progresul: Sa nu ne temem de schimbare, sa nu evitam discutiile dificile despre subiectele zilei: de la schimbarile climatice la evolutia tehnologica accelerata. Romania trebuie sa fie pregatita, ba chiar sa aiba un pas in fata pentru a nu fi lasata in urma.

- Vrem o Romanie care conteaza in Europa: Indiferent de ce vor unii sa credem, nu suntem nici o tara de mana a doua, nici una neputincioasa, in relatia cu partenerii nostri europeni. Am dovedit ca stim locul pe care ni-l dorim in Europa. Acum trebuie sa dovedim ca stim ce Europa ne dorim: una sociala, deschisa si cinstita cu toti cetatenii sai.

Presedintele interimar al PSD a adaugat ca programul politic al partidul contine un manifest general si pozitionare a formatiunii fata de mai multe subiecte.

"Programul politic pe care vi-l propun, << Romania la puterea 10 >>, se afla in mapele pe care le-ati primit. Contine un manifest general, pozitionarea Partidului Social Democrat - in relatiile interne, dar si in comunicarea publica - si o viziune sociala, cu directii de reconectare la stanga europeana si o asumare a misiunii PSD de aparator al drepturilor celor multi.

Contine, de asemenea, o viziune economica, de dezvoltare, fundamentele reconstructiei noastre ca partid si directiile de comunicare in plan intern si international. Am toata increderea in aceasta proiectie pentru viitor, dragi colegi. Pentru a construi Romania pe care ne-o dorim, la puterea 10, trebuie sa tinem minte ca schimbarea incepe cu noi. Cu voi. Cu toti cei care stiu ca trebuie sa mergem mereu inainte, uniti! Pentru ca impreuna suntem puternici!", a conchis Dancila.

#Dancila program congres PSD, #Dancila discurs congres PSD , #premier