Dancila a facut noi gafe cand se lauda cu situatia economica

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 13:23
6729 citiri
Dancila a facut noi gafe cand se lauda cu situatia economica
Foto: captura video

Premierul Viorica Dancila a facut o noua greseala de exprimare, confundand cuvantul "predilectii" cu "predictii". Aceasta vorbea despre datele INS si despre situatia economica a Romaniei care infirma, potrivit sefului Executivului, "predilectiile Opozitiei".

"Un al doilea semnal pozitiv il reprezinta scaderea inflatiei anuale la cel mic nivel din acest an, respectiv 4,25% in luna octombrie 2018 de la 5,03% in septembrie 2018. Sunt date care arata faptul ca Guvernul a avut dreptate si care infirma cu argumente incontestabile predilectiile (referindu-se la predictiile - n.red.) Opozitiei, asa-zisilor analisti sau, mai grav, a unor institutii publice. Dupa cum vedem, nicio cifra oficiala nu arata acest fapt", a afirmat Viorica Dancila, in debutul sedintei de joi a Guvernului.

Potrivit DEX, cuvantul predilectie este definit ca "inclinatie, atractie deosebita pentru cineva sau ceva; preferinta. Loc. adj. De predilectie = preferat, favorit. Loc. adv. Cu (sau de) predilectie = de preferinta, mai ales, indeosebi".

Pe de alta parte, cuvantul predictie are sensul de "1. Operatie rationala de anticipare a unui eveniment sau fenomen; previziune. 2. Prevestire; presentiment", conform definitie oferite de DEX.

Seful Executivului s-a incurcat si cand a pronuntat cuvantul "fundamentare", in timp ce vorbea despre studiul de fundamentare penru clinica multifunctionala Doctor Calistrat Grozovici, o investitie in valoare de circa 650 milioane lei.

Astfel, atunci cand a facut acest anunt, premierul a pronuntat gresit cuvantul "fundamentare", spunand "fundamentale", insa ulterior s-a corectat. De asemenea, Dancila a avut dificultati si la pronuntarea numelui Calistrat Grozovici.

Viorica Dancila, campioana gafelor

Premierul Viorica Dancila este renumita pentru gafele, greselile gramaticale si exprimarile deficitare pe care le face la fiecare aparitie publica.

Iata doar cateva dintre ele:

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Dancila gafa crestere economica predilectii , #premier
Comentarii