Dancila a primit rapoartele MAI si MAE pe alegerile din diaspora. Urmeaza sa le faca publice

Joi, 06 Iunie 2019, ora 13:39
3883 citiri
Dancila a primit rapoartele MAI si MAE pe alegerile din diaspora. Urmeaza sa le faca publice

Premierul Viorica Dancila a primit rapoartele de la Ministerul Afacerilor Externe si de la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la organizarea si desfasurarea votului din diaspora de pe 26 mai, iar in scurt timp le va face publice, au precizat joi surse politice.

Saptamana trecuta, prim-ministrul Viorica Dancila a declarat ca va lua masuri cu privire la "greselile" produse in organizarea si desfasurarea alegerilor din 26 mai, dupa ce va analiza raportul pe care l-a solicitat MAE, MAI si celorlalte institutii implicate.

"Imediat dupa alegeri am cerut MAE si MAI, tuturor institutiilor implicate in organizarea alegerilor, un raport complet cu privire la desfasurarea procesului de votare, a dificultatilor intampinate de alegatori. Sunt un om echilibrat si corect care nu vrea sa ia decizii pripite.

Pozitia de prim-ministru presupune ratiune si responsabilitate si cred ca toate deciziile trebuie sa le luam in urma acestei analize. Pe baza acestui raport voi lua masuri analizand cu atentie ceea ce s-a intamplat.

Daca au fost greseli, si cu siguranta au fost greseli, cei cu responsabilitate, cei care sunt responsabili de aceste greseli trebuie sa plateasca, dar nu putem aplica sanctiuni fara o analiza temeinica a acestor lucruri", a spus Viorica Dancila, joia trecuta, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul a adaugat ca vor trebui luate masuri pentru ca "ceea ce nu a fost bine in organizarea si desfasurarea alegerilor europarlamentare si a referendumului din 26 mai sa nu se mai repete la urmatoarele scrutine electorale".

"Daca este nevoie de noi reglementari, de modificari legislative, avem toata deschiderea sa le facem impreuna cu specialisti", a spus Dancila.

Pe de alta parte, DNA a deschis azi dosar penal pentru alegerile din diaspora, dupa ce a primit 42 de plangeri de la Parchetul General

Citeste si:
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîțu, după ce a demisionat de la șefia Senatului: "Această guvernare era mult mai bună fără PSD"
Florin Cîţu a declarat miercuri, 29 iunie, după ce a demisionat de la şefia Senatului, că preşedintele partidului şi secretarul general al PNL i-au cerut să facă un pas un spate,...
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri, 29 iunie, în ședința senatorilor PNL că își depune mandatul de șef al Senatului, conform unor surse politice. UPDATE 11.00 La...