Dancila a spus la Bruxelles ca protestatarii au fost trimisi din strainatate si ca erau drogati

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 22:41
4285 citiri
Dancila a spus la Bruxelles ca protestatarii au fost trimisi din strainatate si ca erau drogati

Premierul Viorica Dancila a facut, in timpul intalnirilor avute zilele trecute la Bruxelles, numeroase afirmatii care nu sunt in concordanta cu realitatea sau acuzatii pentru care nu au fost prezentate niciun fel de dovezi. Printre ele ar fi cele potrivit carora PSD nu face campanie pentru "familia traditionala", "jandarmerita a fost batuta cu bestialitate de protestanti (sic!) " sau, mai nou, ca protestatarii au fost trimisi la Bucuresti din strainatate si ca erau drogati.

Cea din urma a fost dezvaluita de europarlamentarul german Ska Keller, presedinte al grupului verzilor din Parlamentul European. In timpul intalnirii cu verzii europeni, Dancila le-a spus nu doar ca protestatarii au fost trimisi la Bucuresti din strainatate si ca erau drogati si ca Iohannis este cel care a demis-o pe Kovesi de la sefia DNA. Desi tehnic este corecta, pentru ca presedintele a semnat decretul de revocare, actul sau a fost fortat de decizia Curtii Constitutionale.

"Am avut o intalnire prietenoasa cu premierul. A explicat pozitia Guvernului in ce priveste reforma sistemului judiciar si protestele din 10 august. Pozitia Guvernului este ca totul se desfasoara bine si fara probleme. A spus ca se banuieste ca protestatarii au fost trimisi din afara si ca erau drogati. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisa de presedinte.

Nu impartasim aceasta viziune. Ne-am exprimat ingrijorarile in ce priveste reforma sistemului judiciar, care ar putea incetini lupta anticoruptie, dar si in legatura cu violentele politiei impotriva protestatarilor pasnici. Din punctul nostru de vedere, evolutiile din Romania sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificila sanctionarea actelor de coruptie.

Totusi, coruptia submineaza bazele unei societati si increderea in institutii. Acesta este motivul pentru care am adus aceasta problema in Parlamentul European. Cetatenii romani sunt cetateni europeni si merita aceleasi drepturi si o buna guvernare", a declarat Ska Keller pentru G4Media.

Dancila a fugit cat a putut de subiectul referendumului

Keller a precizat si ca si-a exprimat ingrijorarea cu privire la efectele referendumului pentru "familia traditionala", insa in acea intalnire Dancila nu a comentat deloc pe acest subiect.

"Am exprimat ingrijorari cu privire la referendumul pe tema familiei, deoarece are potential de a diviza societatea si de a introduce discriminare. Premierul nu a comentat pe tema referendumului. Premierul a insistat ca totul merge bine in Romania", a conchis co-presedinta grupului verzilor din Parlamentul European.

Subiectul referendumului a fost unul pe care Dancila l-a ocolit cat a putut. Daca socialistilor le-a spus ca PSD in niciun caz nu face campanie pentru referendum, fapt in opozitie totala cu realitatea, de jurnalistii care puneau intrebari pe aceasta tema a fugit la propriu, facandu-se ca nu-i aude si nu-i vede.

In schimb, Guvernul a precizat, intr-un comunicat, ca "prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat situatia reala din Romania, reafirmand atasamentul Guvernului Romaniei fata de principiile si valorile europene".

Citeste mai multe informatii despre turneul de lobby facut de Dancila la Bruxelles:

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...