Dancila acuza dezinformari peste dezinformari la Bruxelles: Sa le fie rusine. Opozitia raspunde: Avem cel mai nerod premier din istoria recenta

Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 18:55
7097 citiri
Dancila acuza dezinformari peste dezinformari la Bruxelles: Sa le fie rusine. Opozitia raspunde: Avem cel mai nerod premier din istoria recenta
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat ca a existat multa dezinformare privind Romania la nivel european, iar principala problema a reprezentat-o faptul ca unii au sustinut ca tara noastra nu fi fost pregatita sa preia Presedintia Consiliului UE.

"Din pacate, foarte multa (dezinformare referitoare la Romania a existat la nivel european - n.red.) si cred ca aceasta a fost si principala problema a Romaniei. Nu faptul ca Romania nu era pregatita, Romania era pregatita pentru presedintie. Nu faptul ca Romania nu ar putea solutiona probleme majore la nivel european, ci faptul ca altii au spus ca Romania nu poate si au venit cu aceste dezinformari.

Ceea ce este neplacut este ca multe dintre aceste dezinformari vin din Romania, de la membri ai Parlamentului European romani si nu putem uita faptul ca nu au fost numai dezinformari. Au fost eurodeputati care au votat impotriva Romaniei. Chiar cand am prezentat prioritatile Presedintiei, aproape toti membrii PE se asteptau la o dezbatere constructiva, bazata pe solutii, creionarea unor metode de cooperare cat mai stranse intre grupurile politice", a precizat Dancila, pentru Antena 3.

Ea a adaugat ca lucrurile negative si care au "adus o umbra" asupra imaginii Presedintiei romane au venit din partea eurodeputatilor romani din grupul PPE. In opinia sa, acelora care fac "astfel de lucruri ar trebui sa le fie rusine", deoarece au fost votati de romani pentru a-si apara si reprezenta tara.

"Acest lucru a nemultumit. Si nu ca ne-a nemultumit pe noi. Au fost multi eurodeputati cu care m-am intalnit si au spus: 'E o rusine ceea ce s-a intamplat'. Tocmai membri ai PE din Romania sa vina cu astfel de acuzatii, de afirmatii... este fara precedent", a completat premierul.

Potrivit lui Dancila, "indiferent de situatia interna", nu trebuie exportate problemele interne la nivel european sau la nivel international.

"Atat Jean-Claude Juncker, cat si ceilalti lideri nu au vazut la un alt stat membru o situatie similara cu Romania. Nu am vazut niciun stat membru in care membri ai PE, indiferent de grupul politic, sa vina sa isi reclame propria tara, sa voteze impotriva propriei tari, sa vina cu dezinformari, sa vina cu lucruri care aduc prejudiciu de imagine tarii lor. La noi a fost o situatie aparte si toate aceste lucruri ne-au afectat foarte mult", a adaugat premierul.

Cristian Preda: Asa e, Viorico. Pana sa auda ca esti marioneta unui puscarias, erau convinsi ca esti geniala si onesta

Europarlamentarul Cristian Preda i-a raspuns lui Dancila, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook:

"Asa e, Viorico! Sa-mi fie rusine pentru ca le-am spus europenilor ca esti marioneta unui puscarias, aruncand astfel 'singura umbra asupra imaginii Romaniei'! Pana sa auda asa ceva de la mine, ei erau convinsi ca esti geniala si onesta..."

Si consilierul local USR Clotilde Armand i-a raspuns premierului, tot intr-o postare pe Facebook:

"Viorica Dancila a prins curaj. Dumneaei le-a transmis europarlamentarilor romani din Opozitie 'sa le fie rusine'. Cred ca realitatea arata putin diferit: Romania are in acest moment cel mai nerod prim-ministru din istoria recenta a tarii."

Iata alte cazuri in care Dancila a acuzat dezinformari:

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Boloș, la moțiunea simplă: ”Sunt aici să vorbesc despre o aşa numită taxă pe boală, care nu există în Codul Fiscal”
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a declarat luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, din plenul Camerei Deputaţilor, că este aici să vorbească despre o aşa numită...
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
Deputatul Dumitru Focşa şi-a anunţat luni, 4 martie, ieşirea din grupul parlamentar AUR. Decizia a fost luată în urma ruperii alianţei dintre Forţa Identităţii Naţionale şi Alianţa...
#Dancila dezinformari Bruxelles, #Dancila acuza dezinformari , #premier