Dancila anunta ca in iulie, dupa Congres, va face o evaluare a Guvernului. Nu mai exclude restructurarea, in parlament

Marti, 18 Iunie 2019, ora 21:28
2567 citiri
Dancila anunta ca in iulie, dupa Congres, va face o evaluare a Guvernului. Nu mai exclude restructurarea, in parlament
Foto: Gov.ro

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca in luna iulie, dupa Congresul PSD din 29 iunie, va fi facuta o evaluare pe primele sase luni ale acestui an a activitatii Guvernului, pe fiecare minister in parte.

"La sase luni vom face o evaluare a masurilor din programul de guvernare, vom vedea ce mai avem de indeplinit si bineinteles o foaie de parcurs. Acum, la sase luni, se incheie primul semestru si vom face evalaure. Dupa Congres, vom face in luna iulie o evaluare pe primele sase luni ale anului", a declarat Viorica Dancila, marti seara la Romania Tv.

Intrebtata daca sunt lucruri care nu functioneaza in Guvern si daca va face o remaniere, in acest context, seful Executivului a raspuns: "Ca sa putem vorbi despre o remaniere trebui sa vin cu o evaluare a indeplinirii programului pe fiecare minister. Se implinesc 6 luni in acest an de guvernare, voi face o evaluare pe fiecare minister in parte. Eu nu cred ca remanierea se poate face pe oameni. Cred ca dincolo de oameni trebuie sa vedem munca lor, ce au realizat. Dupa ce vom face aceasta evaluare, decizia o vom lua in CEx, voi asculta opinia tuturor colegilor si vom vedea ce vom face in perioada urmatoare".

Premierul a adaugat ca PSD si guvernarea ar trebui sa se axeze mai mult pe comunicarea cu cetatenii.

"Ca premier ne-am axat foarte mult pe indeplinirea masurilor programului de guvernare. Cred ca ne-am axat prea putin pe comunicare si cred ca si de aceea rezultatul nostru la alegerile europarlamentare. Au fost multe masuri pe care nu le-am comunicat suficient. Cred ca trebuie sa ne bazam mai mult pe comunicare si pe relatia directa cu cetateanul. Cred ca trebuie sa merge in teritoriu sa vedem daca oamenii sunt impliniti cu masurile de guvernare. Trebuie sa vedem daca nu trebuie cumva sa venim cu masuri diferentiate pe zone. Cred ca trebuie sa facem o evaluare corecta, sa mergem foarte mult in teritoriu si sa adaptam masurile in functie de programul de guvernare si nevoile cetatenilor din diferite zone ale tarii", a conchis Dancila.

Luam in calcul si o restructurare a guvernului in parlament

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca ia in calcul si o restructurare a Guvernului in Parlament, in contextul votului de marti in plenul reunit prin care a fost respinsa motiunea de cenzura a opozitiei.

"Luam in calcul si restructurare, vom decide cu colegii pe ce varianta vom merge, astfel incat sa nu mai avem aceste blocaje. Cred ca rezultatul de la motiunea de cenzura ne permite sa avem o restructurare si sa luam in calcul acest aspect", a afirmat Viorica Dancila, marti seara, la Romania Tv.

Seful Executivului a spus ca a incercat sa aiba o intelegere si un consens cu presedintele Klaus Iohannis, insa acesta a intrat in logica de campanie electorala. Ea a precizat ca se asteapta ca seful statului sa blocheze si mai mult Guvernul, in contextul apropierii alegerilor prezidentiale.

"Stiti foarte bine ca intotdeauna am spus ca am fost un om care a spus ca e nevoie de echilibru si consens. Am incercat cu toate institutiile. Din pacate, nu prea am reusit. M-as fi asteptat de la domnul presedinte sa fie unul al tuturor romanilor. Eu cred ca pentru proiecte importante pentru tara ar trebui sa existe colaborare si consens, atat cu presedintele, cat si cu partidele politice. Pe de alta parte s-a intrat in logica de campanie. Deci ma astept in perioada urmatoare la aceasta lupta politica. Cred ca da, pentru ca deja domnul presedinte e in campanie electorala si pe masura ce se apropie alegerile, aceste blocaje vor fi mult mai mult", a spus Dancila.

Vrem ca la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august sa avem candidatul la prezidentiale

Viorica Dancila a mai declarat ca vrea ca, pana la finalul lui iulie sau inceputul lui august, PSD sa aiba candidatul la prezidentiale. Ea a precizat, intrebata daca alianta PSD-ALDE s-ar rupe in cazul in care ar fi doi candidati la Presedintie, ca este solida coalitia, iar lucrurile trebuie separate.

"Noi vrem ca la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august sa avem deja candidatul la prezidentiale", a afirmat Viorica Dancila, marti seara, la Romania Tv.

Intrebata cum vede soarta aliantei PSD-ALDE daca ar fi doi candidati la prezidentiale si daca asta ar duce la o rupere a coalitiei, Viorica Dancila a raspuns: "Eu nu cred acest lucru. Alianta e solida si trebuie sa separam lucrurile. Indifrent daca vom avea un singur sau doi candidati vom merge impreuna, pentru ca, dincolo de prezidentiale, avem un guvern al Romaniei care trebuie sa isi continue activitatea. Dupa prezidentiale sunt locale urmate de parlamentare".

Presedintele interimar al PSD a adaugat ca vor fi discutii si inaintea si dupa Congresul partidului din 29 iunie cu privire la scrutinul pentru un mandat la Cotroceni.

"Si inainte de Congres o sa vorbim cine vrea sa candideze, o sa facem sondaje de opinie, astfel incat sa mergem cu candidatul care are cele mai mari sanse la prezidentiale. Trebuie sa merge cu un candidat care, pe langa sustinerea presedintelui partidului, sa o aiba si pe oamenilor. Vom introduce in sondaje colegi si colege care vor sa candideze, vom introduce si candidati independenti. Vom face sondaje si decizia o vom lua in forurile statutare", a explicat Dancila.

Premierul a mai spus ca nu a avut cu nimeni discutii legate de subiectul prezidentiale, precizand ca nu doreste sa intre in competitia pentru sefia statului.

"Nu am discutat despre nimeni pana acum. Nu am discutat decat despre candidati din interiorul PSD. S-a anuntat domnul Serban Nicolae. Vom vedea daca sunt si alti colegi astfel incat de saptamana viitoare sa demaram sondajele, iar ultimele sondaje ii vom face cu primii trei pentru a avea certitudinea ca alegem varianta cea mai buna", a conchis Viorica Dancila.

Calin Popescu Tariceanu a afirmat, luni, ca declaratia sa dupa alegerile din 26 mai a fost interpretata de unii ca o renuntare la candidatura la prezidentiale. Liderul ALDE a precizat ca vor fi discutii cu liderii organizatiilor ALDE si va urma o decizie in acest sens.

Intrebat la Romania Tv daca posibilitatea ca Viorica Dancila sa vrea sa candideze la prezidentiale nu ar produce frictiuni in coalitie, liderul ALDE a raspuns: "Nu stiu ce planuri are domnia sa, dar fara indoiala in perioada urmatoare o sa discutam si aceste lucruri".

Tariceanu a adaugat, chestionat daca este dispus sa faca un compromis pentru un candidat comun la Cotroceni, ca mereu a sustinut ca e important ca prezidentiabilul coalitiei sa fie acela care are cele mai mari sanse sa il invinga pe Klaus Iohannis.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Dancila evaluare guvern, #Dancila candidat prezidentiale , #premier
Comentarii
Poza ORCA
ORCA
rank 5
PSD+ALDE inlocuiesc gunoiului vechi cu gunoi proaspat.
Poza movici
movici
rank 5