Dancila pregateste la finalul lunii OUG care sa inaspreasca pedepsele pentru criminali, violatori si pedofili

Luni, 19 August 2019, ora 07:19
3202 citiri
Dancila pregateste la finalul lunii OUG care sa inaspreasca pedepsele pentru criminali, violatori si pedofili

Prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat ca, in ultima saptamana a lunii august, va prezenta in Guvern o serie de ordonante de urgenta, care vizeaza inclusiv condamnarea la inchisoare pe viata a celor care savarsesc crime si inasprirea pedepselor pentru violatori si pedofili.

"Am spus - si poate multi m-au acuzat - am spus ca nu mai intervin in justitie si ca nu vreau sa dau prin ordonanta de urgenta anumite acte normative care tin de justitie. Dar eu cred ca este necesar, este o obligatie morala, ca sa dau aceasta ordonanta de urgenta in care sa avem inchisoare pe viata pentru crime, sa inasprim pedepsele pentru violatori si pentru pedofili.

Cred ca este necesar acest lucru. Trebuie sa avem legi foarte stricte, legi care trebuie respectate. Nu putem doar sa privim si atunci cand avem puterea de decizie sa nu intervenim. Am spus ca voi face acest lucru si il voi face", a precizat premierul, duminica seara, la Antena3.

Intrebata cand va prezenta aceasta ordonanta de urgenta, Viorica Dancila a mentionat ca in ultima saptamana a lunii august.

"In ultima saptamana - nu saptamana aceasta, saptamana urmatoare - voi veni cu o serie de ordonante. Am spus ca voi duce un adevarat razboi impotriva criminalitatii. Si voi face acest lucru.

Dincolo de aceste ordonante, voi duce un adevarat razboi impotriva traficului de persoane, pentru ca stiu ca este nevoie sa intervenim, stiu ca institutiile statului trebuie sa intervina si as vrea ca acest lucru sa porneasca chiar de la primul ministru", a spus sefa Executivului.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, pe 8 august, ca va da o ordonanta de urgenta pentru inasprirea pedepselor aplicate criminalilor, violatorilor si pedofililor, prin care va introduce inclusiv pedeapsa inchisorii pe viata.

"Am spus ca vreau sanctiuni drastice pentru criminali, violatori si pedofili. Voi da o ordonanta de urgenta pentru instituirea pedepsei cu inchisoarea pe viata, respectiv inasprirea pedepselor pentru aceste fapte.

Am zero toleranta pentru lipsa de umanitate si lipsa de respect fata de cetatean", a declarat Viorica Dancila, la Palatul Victoria.

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: AGERPRES