Dancila pleaca iar la Bruxelles si spera la un "dialog constructiv" cu Frans Timmermans

Marti, 19 Martie 2019, ora 15:17
4225 citiri
Dancila pleaca iar la Bruxelles si spera la un "dialog constructiv" cu Frans Timmermans

Viorica Dancila anunta ca - miercuri sau joi - in cursul unei vizite de lucru la Bruxelles, va continua "dialogul constructiv" cu Frans Timmermans, unul dintre cei mai vocali contestatari ai modificarilor pe care PSD-ALDE le aduce Legilor Justitiei.

La inceputul sedintei de guvern de marti, Viorica Dancila a anuntat ca pleaca intr-o vizita de lucru la Bruxelles, in care se va intalni nu numai cu Donald Tusk si Jean Claude Juncker, ci si cu Frans Timmermans.

"In aceasta dupa-amiaza voi incepe o vizita de doua zile la Bruxelles, axata pe problematici sociale carora le acordam o atentie deosebita, in mandatul presedintiei noastre rotative.

Impreuna cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, voi prezida, miercuri, Summit-ul Social Tripartit. (...)

In cursul zilei de joi, voi deschide o dezbatere cu privire la ce inseamna Europa pentru europeni si mai ales ce schimbari putem aduce pentru a imbunatati viata cetatenilor europeni. (...) De asemenea, voi continua dialogul constructiv cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans", a declarat Viorica Dancila.

La finele lunii februarie, Timmermans i-a scris Vioricai Dancila, sustinand ca este dezamagit din cauza modificarilor neanuntate aduse Legilor Justitiei, petrecute la doar doua zile dupa o discutie pe care cei doi au avut-o privind conditiile de ridicare a MCV, in cazul Romaniei.

Ulterior, la jumatatea lunii martie, Timmemermans a venit la Bucuresti pentru a primi titlul de Honoris Causa din partea SNSPA. La acel moment, prim-vicepresedintele Comisiei Europene s-a intalnit din nou cu Viorica Dancila.

Potrivit premierului Romaniei, in cadrul respectivei intrevederi, cei doi au decis ca stadiul MCV sa fie analizat de o comisie mixta, din care sa faca parte atat experti ai Guvernului, cat si ai Bruxelles-ului.

Vezi si Magistratii critica echipa de functionari de rang secund, trimisa de Dancila la Bruxelles sa negocieze ridicarea MCV

Timmermans a transmis, la acel moment, inca un mesaj dur la adresa Guvernului, sustinand ca de la publicarea raportului MCV n-a mai vazut niciun progres in ceea ce priveste starea Justitiei din Romania.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...