Dancila cere scuze public si sustine ca nu a vrut sa jigneasca autistii: Nu ca sa evit o sanctiune, dar chiar imi pare rau

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 10:28
18418 citiri
Dancila cere scuze public si sustine ca nu a vrut sa jigneasca autistii: Nu ca sa evit o sanctiune, dar chiar imi pare rau
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni televizate, unde a spus ca "cei care dezinformeaza UE in privinta Romaniei sunt autisti".

Ea precizeaza ca prin comparatia facuta nu a dorit sa aduca jigniri persoanelor cu tulburari din spectrul autismului.

"Imi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilitati, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija si de sustinerea noastra. Avem datoria sa dovedim intelegere si umanitate, sa le respectam drepturile, sa le aparam demnitatea", a afirmat prim-ministrul Dancila, potrivit unui comunicat de presa transmis de Guvern vineri dimineata Ziare.com.

Potrivit sursei citate, "seful Executivului subliniaza ca doar printr-o atentie constanta acordata persoanelor cu dizabilitati putem contribui la integrarea acestora in societate si punerea in valoarea a calitatilor lor".

"M-am implicat activ in tot ceea ce inseamna promovarea si apararea drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Ca prim-ministru, voi folosi toate parghiile legale pentru a pune in practica, in cel mai scurt timp, masuri active destinate rezolvarii dificultatilor pe care le intampina semenii nostri", a subliniat Viorica Dancila.

Declaratia premierului vine in contextul in care, joi seara, Viorica Dancila a declarat ca "cei care dezinformeaza UE in privinta Romaniei sunt autisti".

Afirmatia a starnit reactii vehemente, iar Asociatia Autism Romania i-a cerut lui Dancila, prin intermediul unei scrisori deschise, sa ceara scuze public fata de persoanele care sufera de autism, dar si fata de familiile lor.

UPDATE La plecarea de la IGPR, unde a fost prezenta la sedinta de bilant pe 2017, Dancila a spus ca va suna "personal" la asociatiile care au facut sesizare la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii ca le spuna jignirea nu a fost intentia sa.

"Imi pare rau, o sa vedeti in perioada urmatoare, nu am vrut sa fac nicio analogie, dimpotriva, pentru ca intotdeauna am sprijinit persoanele cu probleme si voi face acest lucru in continuare. Imi pare rau ca s-a facut aceasta analogie, nu a fost intentia mea si va asigur ca nu as face acest lucru niciodata.

Am sa iau toate organizatiile, am sa sun personal la cei care au facut aceasta sesizare si am sa spun ca nu a fost intentia mea sa fac acest lucru. Voi face toate demersurile, nu pentru a evita o sanctiune, ci pentru faptul ca chiar imi pare rau ca s-a inteles acest lucru si empatizez total cu oamenii care au aceasta problema", a sustinut premierul.

Dancila a adaugat ca se va implica sa construiasca o strategie pentru aceste persoane si altele cu dizabilitati din tara noastra, care se confrunta cu probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
De la anunțarea candidaturii comune pentru Primăria Capitalei și la sectoare, precum și pe listele de europarlamentare, varianta unor candidaturi comune la prezidențiale și parlamentare din...
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
#premier Dancila scuze autism, #Viorica Dancila cere scuze public declaratie , #premier