Dancila comenteaza episodul "imunoglobina" si spune de ce n-a lasat-o pe Pintea sa vorbeasca

Duminica, 11 Martie 2018, ora 18:44
13533 citiri
Dancila comenteaza episodul "imunoglobina" si spune de ce n-a lasat-o pe Pintea sa vorbeasca
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila a vorbit duminica despre momentul de la sedinta de guvern din aceasta saptamana cand, in momentul in care spunea ca a rezolvat criza de imunoglobulina, a pronuntat nu mai putin de 6 ori gresit cuvantul.

Intr-o emisiune la Antena3, Dana Chera (fosta Grecu) i-a pus lui Dancila aceasta intrebare, dar nu inainte de a spune ca oricine poate avea dificultati si ca ea insasi a avut probleme cand era mai mica pentru ca a invatat tarziu sa citeasca.

"Cine nu munceste nu greseste", a raspuns Dancila.

Moderatoarea a intrebat de mai multe ori daca nu cumva greseala era scrisa pe foaie si de aceea premierul a comis-o.

"Nu mai stiu cum era scris pe foaie. In fiecare zi e o zi foarte plina, sunt multe presiuni. Din presiunea momentului, in dorinta de a explica cat mai multe, am facut aceasta greseala. Sunt foarte putini oameni care nu au gresit o data cand au citit un cuvant. Imi asum greseala, mi-am dat seama imediat dupa terminarea sedintei de guvern.

Important e ca am rezolvat problema, criticile mi le asum. Toti acei cetateni care aveau aceasta problema cu imunoglobulina (rosteste atenta, apasat, ultimele silabe) asteptau un raspuns. Acest lucru s-a rezolvat, multumesc ministrului Sanatatii, astazi nu avem probleme, nici acum si nici pe termen mediu sau lung. Cred ca asta e menirea mea. Am fost suparata pe mine ca am gresit", a spus Dancila.

Intrebata daca nu ar fi fost mai bine sa o lase pe Sorin Pintea, ministrul Sanatatii, sa prezinte masurile luate pentru criza imunoglobulinei, premierul a spus ca a vrut sa dea greutate problemei prin functia sa.

"Era o problema care era foarte importanta pentru Romania. A trebuit sa spun ca premierul demareaza procedura de urgenta, dupa care trebuia problema dezvoltata de catre ministru.

Nu sunt prima care am facut aceasta greseala, a facut-o si ministrul din 2016, nu i-am adus acuze si nu l-am pus la zid", a acuzat Dancila, fara a preciza daca se refera la Patriciu Cadariu Achimas sau la Vlad Voiculescu.

Dupa ce multe dintre glumele pe seama sa se refera la faptul ca citeste de pe foaie chiar si "buna ziua, dragi colegi", Dancila a spus ca ea de fapt prefera sa vorbeasca liber, dar foloseste foile pentru a nu uita vreun subiect.

"E mult mai bine sa vorbesc liber decat sa am textul scris. Am textul scris ca sa nu omit ceva din ce trebuie sa spun", a sustinut Dancila.

In concluzia subiectului, Dancila a spus ca exista posibilitatea sa greseasca si de acum inainte, pentru ca cel mai probabil va trebui sa ia masuri si in alte domenii unde nu are expertiza si nu cunoaste termenii.

Daca problema imunoglobinei a fost adresata, nici moderatoarea, nici premierul nu au comentat in niciun fel taxa de caudbec, pronuntata clar si fara dubii in aceeasi sedinta de guvern. In schimb, Dancila a spus ca vorbeste foarte bine si engleza si franceza.

Iata aici episodul de la sedinta de guvern de miercuri: Dancila anunta cum a rezolvat criza imunoglobulinei, dar nici nu stie s-o pronunte corect. De taxa claudbec nici nu mai vorbim (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Dancila explica imunoglobina , #premier