Dancila: Declaratia lui Stanescu nu reprezinta pozitia PSD. Cine voteaza Guvernul Orban tradeaza partidul si trebuie sa plece

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 22:36
5491 citiri
Dancila: Declaratia lui Stanescu nu reprezinta pozitia PSD. Cine voteaza Guvernul Orban tradeaza partidul si trebuie sa plece
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Viorica Dancila a afirmat, luni, dupa ce Paul Stanescu a sustinut ca Guvernul Orban trebuie investit, ca declaratia nu reprezinta pozitia PSD. Premierul demis a precizat ca daca Stanescu va participa la votul de investire din Parlament, acesta va fi exclus din partid.

"Daca Paul Stanescu va participa la acest vot categoric va fi exclus din partid. Paul Stanescu a venit cu o declaratie care efectiv nu reprezinta pozitia PSD si a creat confuzie. Cine nu va respecta decizia partidului de a nu participa la vot va fi exclus din partid.

Deciziile partidului nu sunt deciziile mele. Am procedat cu mult echilibru si am cerut consensul colegilor mei, orice decizie s-a votat", a declarat Viorica Dancila, la Romania TV.

Reactia vine in contextul in care senatorul PSD Paul Stanescu a declarat, luni, ca Guvernul Orban trebuie investit, pentru ca Romania are nevoie de stabilitate.

De altfel, Viorica Dancila a afirmat, in cursul zilei de luni, ca toti parlamentarii din PSD care vor vota Guvernul Orban vor trada PSD si vor trebui sa plece din partid.

Ea a adaugat ca cei care au demis Guvernul vor trebui sa isi asume responsabilitatea de a strange voturile necesare pentru investire.

"Stiu ca intrebarea este de ce nu ne prezentam la vot si de ce nu votam Guvernul Orban. Pentru ca noi nu putem sa sustinem un program de guvernare care ia masuri impotriva romanilor. Daca veneau cu un program de guvernare prin care continuau masurile bune si nu vorbeau de austeritate (...) poate ne gandeam la acest lucru, pentru ca pentru noi sunt importanti romanii.

Daca noi am vota Guvernul inseamna ca am fi de acord cu masurile din programul de guvernare. PSD nu va participa la vot, iar cei care vor participa inseamna ca tradeaza PSD si vor trebui sa plece din partid. Cred ca toti cei care vor vota acest guvern sunt parte a programului de guvernare si vor trebui sa raspunda in fata romanilor", a spus Viorica Dancila.

Liderul PSD a adaugat ca parlamentarii care au demis Guvernul au responsabilitatea de a gasi voturile necesare pentru investirea noului Guvern.

"Decizia noastra este sa nu participam la vot. Cei care au reusit sa stranga o majoritate de conjunctura pentru a darama un Guvern sunt cei care trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru a strange voturile necesare pentru investirea unui nou Guvern. Am spus si repet, nu se pune problema inlocuirii unei persoane cu cealalta, nu se pune problema ca nu ne dorim stabilitate.

Am demonstrat de-a lungul timpului ca ne dorim stabilitate si predictibilitate. Cei care au dorit sa nu avem stabilitate sunt cei care au daramat Guvernul, dar nu au venit cu nimic in loc. Au venit peste mult timp cu o formula guvernamentala si cu un program", a subliniat Dancila.

Audierea ministrilor propusi in Guvernul Orban va avea loc marti si miercuri, urmand ca votul sa fie dat intr-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Citește și:
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o intrare în PNL, că în momentul de faţă are un mandat administrativ foarte dificil...