Dancila dezvaluie ca a discutat cu presedinta CE si va sustine doua propuneri pentru comisarul european: Dan Nica si Gabriela Ciot

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 18:50
6061 citiri
Dancila dezvaluie ca a discutat cu presedinta CE si va sustine doua propuneri pentru comisarul european: Dan Nica si Gabriela Ciot
Foto: captura video Facebook / Epoch Times Romania

Premierul Viorica Dancila a declarat marti, dupa sedinta CEx, ca a avut o discutie cu presedintele CE despre propunerile de comisar pe care urmeaza sa le faca Romania, iar Dan Nica ramane prima propunere, fiind o persoana respectata.

De asemenea, a anuntat ca va fi propusa si o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat in MAE.

"Am discutat cu doamna presedinte al Comisiei Europene. Dan Nica ramane pentru ca, asa cum stiti, am facut doua propuneri de comisar european, un barbat si o femeie. Dan Nica ramane pentru ca este liderul europarlamentarilor PSD (...) Bineinteles, noi am luat si o rezerva, vom propune si o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat in MAE. Daca Ungaria va face doua propuneri, facem si noi doua propuneri, daca Ungaria face o propunere, facem si noi o propunere", a declarat Dancila.

Viorica Dancila a mai anuntat ca va anunta propunerea Romaniei abia la finalul saptamanii, in conditiile in care miercuri sunt programate audierile in comisii, inclusiv pentru comisarul pe Transporturi, pozitie repartizata Romaniei.

Intrebata cine este Gabriela Ciot, premierul a precizat ca s-a ocupat de presedintia rotativa a Romaniei la UE si a laudat-o pentru succesele obtinute in calitate de secretar de stat la MAE.

Vezi aici cine este Gabriela Ciot.

Urmareste aici declaratiile premierului Dancila si raspunsurile la intrebari:

Liderul PSD a precizat ca in sedinta conducerii PSD s-a discutat despre propunerile pe care trebuie sa le faca si modul in care trebuie procedat in perioada urmatoare.

De asemenea,a fost stabilita strategia pentru ca motiunea de cenzura depusa de opozitie sa nu treaca si a fost desemnat mandatarul financiar pentru alegerile prezidentiale.

#Dancila comisar european Nica Ciot , #premier
Comentarii
S
Stan
rank 1
Dar nu-i ceruse președintele CE sa se consulte cu Johannis?