Asteptata cu lumanari si coroane la Tg. Mures, Dancila se declara jignita de protestatari si anunta ca nu va face niciun pas inapoi

Vineri, 17 Mai 2019, ora 08:09
12694 citiri
Asteptata cu lumanari si coroane la Tg. Mures, Dancila se declara jignita de protestatari si anunta ca nu va face niciun pas inapoi
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat joi seara, in cadrul unei intalniri electorale a Partidului Social Democrat organizata la Reghin, ca a fost la Targu Mures, unde mai multi protestatari i-au aruncat vorbe urate si au venit cu coroane, aratand ca nu crede sa fi fost vreun prim-ministru al Romaniei care sa fie mai jignit, mai controversat decat ea.

"Am fost azi la spital (la Targu Mures, n.red.) si ma uitam cu cata inversunare, scandal si cate lucruri urate au putut sa spuna. Au venit cu coroane, este inadmisibil! Si fac acest lucru pentru ca nu au argumente, nu au cu ce sa vina in fata dumneavoastra. Nu pot sa spuna: am venit in fata oamenilor cu acest proiect de tara. Nu au un proiect de tara. Singurul lor proiect de tara este bazat pe ura, dezbinare, pe jigniri. Si spun acest lucru pentru ca-l cunosc foarte bine. Cred ca nu a fost prim-ministru al Romaniei care sa fie mai jignit, mai controversat, un prim-ministru care efectiv pentru ei cred ca isi doreau ca in fiecare zi sa plec acasa. Si sa stiti ca nu a fost usor.

De multe ori am stat si m-am gandit: oare e normal ceea ce se intampla? Dar, va rog sa ma credeti, niciodata nu m-am gandit sa fac un pas inapoi, pentru ca m-am gandit ca in spatele meu sunt milioanele de cetateni romani care asteapta altceva de la Guvernul Romaniei, sunt miile de primari care asteapta sa-si puna in aplicare programul local pentru comunitatile lor, sunt miile de oameni care au nevoie de speranta pentru aceasta tara. Sunteti dumneavoastra, care ati crezut in noi si nu avem voie sa va dezamagim", a sustinut Viorica Dancila.

Premierul a spus ca Romania merita mai mult respect, desi spune ca daca politicienii nu au fost suficient respectati, poate ca o parte din vina le apartine.

"Dar daca nu am fost suficient de respectati, poate a fost si vina noastra. Si trebuie sa fim foarte corecti, pentru ca am avut prim-ministri ai Romaniei care s-au dus la Bruxelles cu ideile lor si au venit cu ideile altora. Eu va garantez ca, in calitate de prim-ministru, o sa-mi reprezint cu demnitate tara, pentru ca oamenii demni sunt intotdeauna mai respectati decat oamenii umili si care nu-si apara propria tara", a subliniat Dancila.

Viorica Dancila a fost insotita la intalnirea electorala de la Reghin de vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale, de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, precum si de o serie de candidati la europarlamentare, precum Natalia Intotero.

In ultimele zile, premierul Viorica Dancila a fost asteptata de protestari in toate localitatile in care a mers in vizita. Iata cum s-au desfasurat lucrurile:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dancila premier jignit, #Dancila premier controversat, #Dancila lumanari coroane, #Dancila proteste tara , #premier