Dancila nu se mai duce in Parlament, unde a fost chemata la raport

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 10:03
6397 citiri
Dancila nu se mai duce in Parlament, unde a fost chemata la raport

Premierul Viorica Dancila nu va participa, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora prim-ministrului". In schimb, premierul a fost prezent la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura a lui George Ciamba in functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Deputatul PSD Georgian Pop a explicat ca in sedinta Camerei Deputatilor s-a decis amanarea participarii lui Dancila la "ora prim-ministrului" din cauza ca cele doua evenimente se suprapun.

"Doamna premier, fiind la depunerea juramantului la Cotroceni, neputand sa participe, am decis sa amanam ora prim-ministrului pentru o data ulterioara. Intr-o sedinta viitoare de Birou Permanent vom stabili cand reprogramam ora premierului", a spus Pop, dupa sedinta Biroului Permanent.

Jurnalistii i-au spus insa ca aceste ceremonii dureaza, de obicei, circa zece minute, dar Pop a replicat ca deputatii nu pot face programul Cotroceniului.

"Nu putem sti exact cat dureaza festivitatea sau daca dupa aceea mai exista discutii, neputand sa facem noi programul la Cotroceni. Mi se pare o decizie fireasca. Am decis ca este normal sa amanam ora premierului", a indicat deputatul PSD.

Amintim ca Viorica Dancila a fost invitata sa participe, miercuri, de la ora 10:00, in plenul Camerei Deputatilor, la "Ora prim-ministrului", la cererea grupului liberal.

PNL solicitase prezenta premierului in plen in saptamana 5-9 noiembrie, insa Viorica Dancila a transmis o scrisoare conducerii Camerei in care anunta ca in acea perioada avea agenda ocupata.

Dezbaterea ceruta de liberali avea tema "Angajamentul Guvernului Dancila privind respectarea recomandarilor Comisiei de la Venetia si ale reprezentantilor institutiilor UE referitoare la modificarile legilor Justitiei, ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala".

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, saptamana trecuta, ca data dezbaterii a fost aleasa, "in mod surprinzator", de catre Liviu Dragnea.

"Data a ales-o Liviu Dragnea. Vom vedea care este scopul acestei deschideri pe care a manifestat-o la modul cel mai malitios cu putinta", a spus Raluca Turcan.

Citeste mai multe despre evolutiile de marti legate de Justitia din Romania si reactiile din tara:

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...