Dancila: Fac un apel la Iohannis sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 13:49
5468 citiri
Dancila: Fac un apel la Iohannis sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a facut, marti, un apel la presedintele Klaus Iohannis "sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei".

Astfel, prim-ministrul precizeaza ca inca asteapta un raspuns de la seful statului in ce priveste numirea ministrilor interimari la Energie, Mediu si relatia cu Parlamentul.

"Astept din partea presedintelui Iohannis un raspuns privind propunerile de ministri interimari pentru Energie, Mediu si relatia cu Parlamentul. Au trecut deja cateva zile. Inca mai sper ca domnul Iohannis sa dezvolte capacitatea de a intelege ca blocarea Executivului nu ajuta guvernarea si stabilitatea tarii. Asa cum inca mai sper sa realizeze ca vendetele cu care ne-a obisnuit fac rau in primul rand oamenilor, si nu adversarilor dumnealui politici.

Romania are nevoie de un guvern functional. Fac asadar un apel catre domnul Iohannis sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei, pentru ca un adevarat sef de stat nu isi exercita niciodata puterea in moduri distructive si contraproductive pentru tara lui", a scris prim-ministrul pe contul sau de Facebook.

Pe 27 august, trei din cei patru ministri ALDE si-au dat demisia din Guvern dupa ce formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu a decis sa iasa de la guvernare. Este vorba despre Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Viorel Ilie, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, si Anton Anton, ministrul Energiei, care si-a dat demisia inca de luni seara.

Dupa ce ALDE a anuntat iesirea de la guvernare, Viorica Dancila a convocat o sedinta de urgenta a conducerii PSD si in urma discutiilor s-a stabilit ca PSD ramane la guvernare si va stabili pasii urmatori pentru a face fata unei posibile motiuni de cenzura de rasturnare a Guvernului.

In plus, PSD a stabilit si cine va lua locul ministrilor ALDE ca interimari. Propunerile pentru posturile de interimari sunt Nicolae Badalau la Energie, Ioan Denes la Mediu si Stefan Radu Oprea la relatia cu Parlamentul.

Premierul a trimis propunerile de interimari la Cotroceni in urma cu o saptamana, pe 27 august.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dancila Iohannis propuneri ministri , #premier