Dupa ce a dat 10 OUG intr-o singura zi, Dancila spune ca respecta referendumul si nu va desfiinta Sectia Speciala prin OUG

Luni, 01 Iulie 2019, ora 08:19
8847 citiri
Dupa ce a dat 10 OUG intr-o singura zi, Dancila spune ca respecta referendumul si nu va desfiinta Sectia Speciala prin OUG
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila spune ca Guvernul nu va mai da nicio ordonanta pe Justitie, iar acest lucru inseamna ca nu va da ordonanta nici pentru desfiintarea Sectiei Speciale de investigare a magistratilor. Dancila a precizat ca daca cineva greseste, inclusiv in justitie, trebuie sa plateasca.

Premierul sustine ca astfel respecta dorinta romanilor exprimata la referendumul pentru Justitie din 26 mai, chiar daca Comisia de la Venetia si GRECO au cerut desfiintarea sectiei. Totodata, amintim ca in ultima sedinta de guvern au fost date nu mai putin de 10 ordonante de urgenta.

"Aici sunt persoane care se contrazic. Saluta un referendum ca guvernul sa nu mai dea ordonanta de urgenta pe justitie. Acum tot acele persoanele ne cer ordonanta de urgenta sa desfiintam sectia speciala. Deci trebuie sa se hotarasca, ori vor sa mai dam, ori nu vor sa mai dam. Dar eu am inteles mesajul alegatorilor, am inteles mesajul electoratului. Deci Guvernul Romaniei nu va da nicio ordonanta de urgenta pe justitie si asta insemnand ca nu va da nici o ordonanta referitoare la desfiintarea sectiei speciale", a declarat Viorica Dancila, duminica seara, la Antena 3.

Premierul spune ca in justitie lucrurile trebuie sa se desfasoare in mod independent, iar din punct de vedere politic nu trebuie sa se mai intervina.

"Cred ca acest lucru a devenit obsesie pentru unii. Aceasta sectie a fost infiintata, in justitie lucrurile trebuie sa desfasoare in mod independent si noi din punct de vedere politic nu trebuie sa mai intervenim. Ca sa inchid acest subiect al Ordonantei de Urgenta care desfiinteaza sectia speciala. Stiu ca a venit raportul GRECO. S-a vorbit foarte mult de raportul GRECO. Am cerut ministrului Justitiei sa vina cu un memorandum astfel incat sa-l putem desecretiza, vedem ce puncte putem indeplini din raportul GRECO, s-ar putea sa fie si puncte care nu le putem indeplini. De exemplu, stiu ca Franta mi se pare, are 11 puncte in raportul GRECO care nu le-a putut indeplini", a explicat primul ministru.

Dancila a mai spus ca toata lumea trebuie sa dea dovada de corectitudine, iar daca cineva greseste trebuie sa plateasca, iar acest lucru trebuie sa aiba loc in toate domeniile, inclusiv in justitie.

"Eu cred ca noi nu trebuie sa mai intervenim in Justitie si nu inteleg de ce se tem atat de multi de sectia speciala. Cred ca toti trebuie sa dam dovada de corectitudine. Daca cineva greseste in Romania trebuie sa si plateasca si cred ca acest lucru trebuie sa fie in toate domeniile, inclusiv in justitie", a mai declarat Viorica Dancila.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Viorica Dancila OUG sectia speciala , #premier