Dancila renunta sa mai fie "neconflictuala" si-l ataca pe Chirica: Sa raspunda cum a strans 250 de mii de euro din salariul de bugetar

Vineri, 16 August 2019, ora 14:48
5404 citiri
Dancila renunta sa mai fie "neconflictuala" si-l ataca pe Chirica: Sa raspunda cum a strans 250 de mii de euro din salariul de bugetar
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Premierul Viorica Dancila i-a raspuns, vineri, primarului din Iasi, Mihai Chirica, fost coleg de partid, care o atacase public. Premierul a afirmat ca edilul ar trebui sa explice cum a strans 250 de mii de euro din salariul de bugetar, pentru a cumpara o casa.

"Am sa ii raspund domnului primar cand va raspunde foarte onest cetatenilor de la Iasi cum a reusit dansul ca bugetar sa stranga 250 mii euro pentru o casa pe care a lasat-o copilului. Cand dansul va raspunde cetatenilor acestui oras ii voi raspunde si eu domniei sale", a declarat Viorica Dancila, la Iasi, unde a fost prezenta in cadrul turneului electoral pe care il face prin tara.

Iata detalii despre casa edilului Chirica: Fiul de un an al primarului din Iasi are casa de 250.000 de euro. Care este explicatia lui Mihai Chirica

Pe de alta parte, premierul a afirmat ca o varianta pentru constructia Autostrazii Unirii vizeaza declararea acesteia in CSAT ca fiind o prioritate de interes national.

"Legat de autostrada Unirii am avut o discutie si astazi, avem mai multe variante, una dintre ele sa mergem in CSAT si sa devina autostrada de interes national astfel incat sa putem incepe cat mai repede lucrarile", a adaugat Dancila.

Reactia vine dupa ce presa a semnalat ca delegatia PSD a mers in Moldova cu un elicopter privat, regiunea fiind privata de autostrazi.

Citeste si Dancila s-a dus in turneul electoral din Moldova cu un elicopter privat, pentru ca Moldova nu are autostrazi.

Mesajul lui Chirica

Primarul Mihai Chirica publicase anterior pe Facebook un mesaj adresat Vioricai Dancila in care face referire la vizita anuntata de premier, la sfarsitul saptamanii, la Iasi. El o numeste "premier cu zero realizari" si spera ca Dancila va fi prezenta in oras pentru a-si "lua adio de la votul iesenilor".

Unde sunt investitiile?

Primarul Iasului o intreaba public pe Dancila unde sunt cele cateva investitii majore promise capitalei Moldovei.

Edilul ii ureaza, totusi, "bun venit la Iasi", "pentru ca iesenii sa va admire in toata splendoarea de premier cu zero realizari! Viata ne-a aratat ca toti cei care au desconsiderat acest oras mandru si aceasta provincie frumoasa si incarcata de spiritualitate au fost aruncati la lada de gunoi a istoriei. Vi-l mai aduceti aminte pe Liviu Dragnea?! Vremelnici conducatori, dar eterna osanda din partea poporului!".

In acelasi text, MihaiChiricao intreaba pe Viorica Dancila daca are cunostinta despre cultura si oamenii din Iasi, facand referire la trecutul capitalei istorice a Romaniei.

In finalul scrisorii,Chirica mentioneaza ca este o gazda buna si ca abia asteapta ca Viorica Dancila sa enumere proiectele finalizate si "sa ne promiteti alte reusite marete!", facand o comparatie cu fostul presedinte al PSD: "In luna mai, Liviu Dragnea a procedat la fel, dar nu l-a mai crezut nimeni. Iesenii nu uita si nu iarta niciodata, doamna Dancila!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica Dancila Mihai Chirica, #Viorica Dancila primar Iasi, #Viorica Dancila atac Chirica , #premier