Dancila insista ca partidele sa-i semneze pactul, dar refuza sa spuna daca duce Guvernul la votul Parlamentului

Luni, 16 Septembrie 2019, ora 19:10
7224 citiri
Dancila insista ca partidele sa-i semneze pactul, dar refuza sa spuna daca duce Guvernul la votul Parlamentului
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila a sustinut, luni seara, o noua declaratie de presa. Daca toata lumea credea ca sefa PSD va anunta cand merge cu Guvernul la votul Parlamentului, pentru a debloca situatia creata la Palatul Victoria de "divortul" de ALDE, ea a venit insa in fata jurnalistilor sa le ceara iar partidelor sa semneze pactul propus de ea "pentru bunastarea romanilor".

Dupa ce si-a citit declaratia, insa, ea nu a raspuns niciunei intrebari, ci a plecat fara a sta de vorba cu presa.

Amintim ca Dancila a propus, in ultimele saptamani, mai multi interimari si chiar a convins oameni din partidul lui Tariceanu sa vina in Guvern, insa presedintele Klaus Iohannis a respins propunerile, aratand ca ea este obligata de Constitutie sa mearga in Parlament pentru a cere un nou vot de incredere, acum ca a fost schimbata componenta politica a Executivului.

Initial, Dancila anuntase ca miercuri va merge in Parlament, insa spre finalul saptamanii trecute social-democratii nu mai erau atat de siguri ca vor face asta, dupa ce si-au testat puterea la votul pentru sefia Senatului, unde candidatul lor a avut nevoie de doua runde ca sa castige.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile premierului:

- Nimic din ce am vazut din ultima perioada din partea Opozitiei nu a fost gandit pentru romani. Orice abordare care nu are in centrul ei bunastarea e nociva si trebuie sa dispara.

- Am fost prima care a semnat acest pact.

- Salut decizia grupului minoritatilor nationale din Parlament.

- Multumesc sindicatelor si organizatiilor care au ales sa sustina aceste principii.

- Am vazut insa si o serie de reactii si raspunsuri care ma ingrijoreaza.

- Tocmai principalul partid de dreapta, care a mai taiat in trecut de la oameni, ne-a ignorat apelul.

- Romanii vad acest lucru si nu au uitat ce s-a intamplat in guvernarea 2010-2012.

- Tot din partea opozitiei am vazut si conditionarea semnarii pactului de anticipate. Ce spune acest lucru de oamenii noi si cat de hotarati sunt sa vina la guvernare pentru a impune politica austeritatii?

- Bunastarea romanilor nu se conditioneaza.

- Cel care a desconsiderat complet votul oamenilor din 2016 vine si vorbeste de gesturi politice. Le amintesc ca spre deosebire de toate initiativele la care au raliat acesta este un gest pentru romani.

- Seful statului a spus ca a citit pactul si a trecut mai departe cum a facut-o 5 ani peste tot ce a insemnat progresul si bunastarea propriului popor.

- Stimati oameni de stat, nu am crezut ca va fi atat de greu sa va puneti semnatura pe un pact clar si concis. Vorbim despre viitorul romanilor si al Romaniei.

- Ati depus motiune pentru a da jos guvernul, ati esuat pentru ca nu aveati un program de guvernare.

- Nu ati reusit sa convingeti nici macar membrii Parlamentului, d-apai pe cetateni.

- Fac un apel pentru ca devine imperativ sa va vedem asumandu-va aceste obiective.

- Nu ma voi opri din a va cere sa va asumati responsabilitatea pentru binele oamenilor. Va chem din nou sa semnati pactul.

#Viorica Dancila declaratie presa Guvern Parlament , #premier