Dancila, ironizata in presa germana: E o marioneta a Puterii

Luni, 13 August 2018, ora 23:07
12482 citiri
Dancila, ironizata in presa germana: E o marioneta a Puterii
Foto: Facebook / Tudor Carstoiu

Presa internationala a relatat despre reprimarea brutala a mitingului Diasporei organizat la Bucuresti, cele mai dure articole aparand in presa de limba germana.

Jurnalistii de la Digi24 au facut o revista a presei internationale, cel mai ironic fiind cotidianul german Handelsblatt in care Viorica Dancila este prezentata ca fiind "o marioneta a Puterii". Jurnalistii germani scriu ca ea s-a remarcat la proteste "prin absenta", dar va fi mai des vazuta de germani anul viitor, cand Romania va prelua presedintia Consiliului UE, daca mai "ramane in functie".

In timp ce Die Welt remarca faptul ca ministrul de Interne Carmen Dan a justificat agresiunile comise de jandarmi, sustinand ca huligani periculosi ar fi atacat statul, Bloomberg face o analiza din care reiese ca Romania calca pe urmele Ungariei si Poloniei, protejand coruptii si politizand sistemul judiciar.

La randul lor, Politico si Euronews comenteaza evenimentele din Romania, subliniind pe de o parte fragilitatea democratiei dambovitene, iar pe de alta parte forta diasporei romanesti.

Represiunea brutala a Jandarmeriei asupra participantilor la mitingul Diasporei a generat reactii atat la Bruxelles, cat si in Austria, unde politicienii au pus la indoiala capacitatea Romaniei de a prelua presedintia Consiliului UE.

#Dancila marioneta, #Dancila presa internationala , #premier