Dancila isi prezinta bilantul la sase luni de guvernare

Luni, 23 Iulie 2018, ora 07:41
3885 citiri
Dancila isi prezinta bilantul la sase luni de guvernare
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Prim-ministrul Viorica Dancila va prezenta, luni, un bilant la sase luni de guvernare, a anuntat, duminica seara, seful PSD, Liviu Dragnea.

Dragnea a spus ca ministrii au obligatia de a prezenta masurile care au fost luate pe domeniile lor, spunand ca atat el, cat si premierul Viorica Dancila au "o oarecare mahnire", pentru ca membrii Guvernului nu isi fac timp sa comunice, macar o data pe saptamana, ceea ce s-a realizat.

Liderul PSD a sustinut ca nu au existat discutii cu liderul ALDE si cu premierul despre o eventuala remaniere, dar va exista o discutie despre "evaluarea actului de guvernare in sine".

"Maine doamna premier va prezenta un fel de bilant al celor sase luni de guvernare (...) Nu va prezenta tot, dar va prezenta cele mai bune masuri adoptate si efectele, iar in perioada urmatoare fiecare ministru pe domeniul lui va prezenta aceste lucruri.

Sper ca ministrii in aceasta vara sa prezinte aceste lucruri, pentru ca e o oarecare mahnire si din partea mea, si a doamnei premier. Ministrii trebuie sa isi faca timp in fiecare zi ca macar o data pe saptamana sa prezinte ce s-a intamplat in domeniul respectiv. Trebuie sa comunice, e o obligatie sa spui ce ai facut pe baza increderii acordate de cetateni in decembrie 2016", a declarat Dragnea la Romania TV.

El a sustinut ca nu exista ministru din acest Guvern care sa nu aiba ce sa comunice. "Nu exista domeniu in care sa nu se fi implementat o masura din programul de guvernare. Oamenii trebuie sa stie si cand gresesti si cand faci ceva bine", a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus ca nu au existat discutii cu liderul ALDE si cu premierul despre o eventuala remaniere, dar va avea loc o discutie despre evaluarea actului de guvernare in sine.

"Nu am ce sa va spun despre remaniere. Nu stiu daca va exista o astfel de discutie, va fi o discutie cu privire la actul de guvernare in sine. Sigur ca sunt mai multumit de unii si mai putin de altii (ministri - n.red.) ", a adaugat presedintele PSD.

Citește și:
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...
Klaus Iohannis apără alianța PNL-PSD: „Nu cred că uită cineva că această coaliție a apărut dintr-o nevoie”
Klaus Iohannis apără alianța PNL-PSD: „Nu cred că uită cineva că această coaliție a apărut dintr-o nevoie”
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 9 februarie, la Bruxelles, că va lua „cea mai bună decizie pentru România” în momentul rotativei premierului. Totodată, acesta a spus despre...