Dancila: Legat de mutarea ambasadei, imi mentin punctul de vedere. Nu inseamna ca vom avea o pozitie impotriva UE

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 08:25
7569 citiri
Dancila: Legat de mutarea ambasadei, imi mentin punctul de vedere. Nu inseamna ca vom avea o pozitie impotriva UE

Prim-ministrul Viorica Dancila isi mentine pozitia in ceea ce priveste mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim, adaugand ca o astfel de solutie nu este una impotriva Uniunii Europene.

"Parerea fiecaruia trebuie justificata. Dupa parerea mea, cred ca am facut ceea ce este corect si Romania trebuie sa aiba propriul punct de vedere pentru a fi respectata. A avea un punct de vedere nu inseamna a te pozitiona impotriva altora, inseamna sa ai taria sa sustii propriile principii si ceea ce crezi tu ca este mai bine pentru Romania. Eu cred ca acest lucru este important pentru Romania, ca apropierea noastra de Statele Unite, de Israel este foarte importanta.

Acest lucru nu inseamna ca vom avea o pozitie impotriva Uniunii Europene, cele doua sunt complementare, nu se exclud una pe cealalta. Legat de ce a spus domnul presedinte, imi pare rau ca domnul presedinte iese cu astfel de afirmatii care pot aduce prejudicii de imagine Romaniei.

Nu este prima data si cred ca, in calitate de presedinte al Romaniei, trebuie sa aiba atitudine pozitiva si atunci cand are ceva de reprosat sa nu iasa cu reactii publice, mai ales atunci cand jigneste, ca acest lucru nu rezolva nimic", a afirmat Viorica Dancila, marti seara, intr-o interventie telefonica la RomaniaTV, intrebata despre acuzele presedintelui Iohannis potrivit carora prin pozitia exprimata cu privire la mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim premierul face un joc neprofesionist.

Iohannis, despre mutarea ambasadei la Ierusalim: Viorica Dancila demonstreaza totala sa ignoranta, decizia apartine presedintelui Romaniei

Premierul a subliniat ca isi pastreaza pozitia cu privire la mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Legat de mutarea ambasadei imi mentin punctul de vedere. Cred ca acest lucru este un lucru pe care trebuie sa ni-l asumam, ca fiecare stat are dreptul sa-si aleaga capitala si cred ca, asa cum a zis presedintele Liviu Dragnea, presedintele Romaniei trebuie sa ridice aceasta problema in CSAT sau sa-si spuna punctul de vedere, pentru ca vad ca acuza premierul de ignoranta, dar in acelasi timp nu justifica in niciun fel o atitudine.

Faptul ca nu numeste un ambasador in Israel de atata timp arata, de fapt, ca presedintele nu este interesat de buna relationare pe aceasta directie, pe aceasta axa Washington-Tel Aviv", a sustinut Dancila.

Explicatiile lui Dragnea despre mutarea ambasadei la Ierusalim si efectele gafei lui Dancila

Ea a mentionat ca nu este vina ei ca regele Abdullah al II-lea al Iordaniei si-a anulat vizita in Romania.

"Nu este vina mea ca nu s-a mai facut vizita regelui Iordaniei, sa nu uitam ca regele este cel care trebuia sa aiba intalnire cu presedintele. Presedintele trebuia sa-l sune si sa-i spuna ca nu este de acord cu acest lucru, ca dansul l-a invitat, este omologul presedintelui regele, nu este omologul primului-ministru", a spus Dancila.

In opinia sa, perceptia ca Romania va avea o relatie proasta cu tarile arabe dupa afirmatiile sale privind Ambasada Romaniei in Israel este "o perceptie care se vrea indusa de oponentii politici care au inteles ca mai presus de ceea ce poate obtine tara noastra sunt jocurile politice si campania electorala".

"Sa nu uitam ca premierul Romaniei a fost cel care a fost in toate tarile din Golf, nu am vazut presedintele sa viziteze tarile arabe. Ba, mai mult, inainte sa plec (in SUA - n.r.) am semnat o investitie cu DP World, o companie din Emiratele Arabe, vor urma si alte investitii.

Nu inseamna ca punctul nostru de vedere si faptul ca vrem sa sustinem partenerul strategic ne pozitioneaza impotriva statelor arabe. Si cred ca in perioada urmatoare voi putea sa demonstrez acest lucru", a mai declarat Dancila.

Premierul Viorica Dancila a efectuat in perioada 23-26 martie o vizita in Statele Unite ale Americii.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: AGERPRES