Dancila loveste din nou: Campionatul de fotbal din 2020 este EURO douazeci douazeci

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 15:27
24493 citiri
Dancila loveste din nou: Campionatul de fotbal din 2020 este EURO douazeci douazeci
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Viorica Dancila demonstreaza, din nou, ca limba romana este complicata pentru ea, chiar si atunci cand citeste de pe foaie.

Prim-ministrul a vorbit, la inceputul sedintei de guvern de joi, despre pregatirea Campionatului European de Fotbal din anul 2020. Dancila nu a reusit insa sa citeasca corect anul, pronuntand "douazeci douazeci".

"Tot azi adoptam in perspectiva Euro douazeci douazeci si Hotararea Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii: consolidarea si modernizarea stadionului Giulesti, realizat prin Compania Nationala de Investitii.

Finantarea obiectivului se va face de la bugetul de stat. Va fi in valoare de 121 de milioane de lei, iar termenul de finalizare va fi de 21 de luni", a declarat Vasilica Dancila.

Puteti urmari in materialul video de mai jos gafa premierului, de la minutul 01:35.

Si aceasta nu este prima gafa a premierului Viorica Dancila. Luna trecuta, ea a prezentat, in sedinta de guvern, istoria crizei de imunoglobulina.

Insa, desi imunoglobulina este un cuvant folosit intens in ultimul an in spatiul public, Dancila nu a reusit nici macar o singura data sa il pronunte corect. Nu mai putin de 6 ori premierul a spus "imunoglobina".

In aceeasi sedinta de guvern, in momentul in care a prezentat si masurile luate de fostul ministru al Sanatatii din 2017, Florian Bodog, Dancila a spus ca acesta a eliminat chiar si taxa de claudbec, referindu-se la taxa clawback, care impune producatorilor de medicamente sa returneze statului roman o parte din profitul realizat in urma vanzarilor de medicamente compensate care depasesc suma alocata acestora de la Fondul National de Asigurari.

Totodata, in luna februarie, premierul a spus ca pensia minima va creste anul acesta de la 5.200 de lei la 6.400 de lei, in contextul in care pensia minima, in Romania, la acest moment abia ajunge la 520 de lei.

#Viorica Dancila euro 2020, #gafe Viorica Dancila , #premier