Dancila merge luni in Parlament sa dea explicatii despre OUG 114

Miercuri, 27 Februarie 2019, ora 16:55
2023 citiri
Dancila merge luni in Parlament sa dea explicatii despre OUG 114
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dezbaterea "Opriti Ordonanta Lacomiei, Ordonanta care baga Romania in faliment" va avea loc luni in plenul Camerei Deputatilor, potrivit unei decizii adoptate, miercuri, de Biroul permanent al Camerei, urmand sa fie prezenta si premierul Viorica Dancila.

Este vorba de dezbaterea "Ora prim-ministrului" si este organizata la solicitarea PNL, cu incepere de la ora 16:00.

Potrivit unor surse parlamentare, in urma unor discutii ale premierului si ale ministrului de Finante care au loc saptamana aceasta cu reprezentanti din sistemul bancar, energie si comunicatii, Viorica Dancila ar putea anunta, luni, eventuale modificari la OUG 114/2019.

"Sunt mai multe formule prin care se poate ajunge la inlaturarea OUG 114 si a efectelor acesteia. O solutie si cea mai la indemana ar fi ca prim-ministrul, secondat de autorii morali ai acestei ordonante, domnii Dragnea si Valcov, sa decida emiterea unei ordonante de urgenta care sa anuleze 'ordonanta lacomiei'. Asta ar insemna vointa politica din partea Guvernului care a decis emiterea acestei OUG, deci sperantele sunt mici.

A doua varianta pe care putem sa o generam in urma audierii premierului in plenul Camerei ar fi ca aceasta ordonanta sa treaca in procedura de urgenta prin dezbatere si sa fie respinsa", spunea, pe 19 februarie, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, la Parlament.

Miercuri, senatorii PNL si USR au parasit plenul Senatului ca urmare a refuzului presedintelui de sedinta, Serban Valeca, de a supune la vot solicitarea celor doua formatiuni de a include pe ordinea de zi, pentru dezbatere, si OUG 114/2018.

Solicitarea a fost motivata de importanta actului normativ si de evitarea adoptarii tacite in Senat, pe data 1 martie, a proiectului de aprobare a ordonantei.

Marti, Comisia economica a Senatului a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

In Comisia de buget, care este sesizata pentru raport, dezbaterea a fost amanata marti, la propunerea ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, prezent la sedinta.

Si saptamana trecuta, OUG 114 a fost amanata in Comisia de buget, pentru a putea fi analizate amendamentele depuse.

Ordonanta de Urgenta 114/2018, aprobata de Guvern la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic si telecom, precum si taxe pe activele din sistemul bancar. In energie, companiile vor plati o contributie de 2% din cifra de afaceri. Totodata, pretul gazelor si al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh in perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila Parlament Ora premierului, #Dancila Ora Premierului , #premier