Dancila, mesaj dupa plecarea ALDE din guvern: Cine nu are curaj sa isi asume guvernarea n-ar trebui sa aiba nici curajul de a mai cere voturi

Marti, 27 August 2019, ora 20:02
3235 citiri
Dancila, mesaj dupa plecarea ALDE din guvern: Cine nu are curaj sa isi asume guvernarea n-ar trebui sa aiba nici curajul de a mai cere voturi

Presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, afirma ca sunt multe de facut si actualul Executiv va asigura o guvernare competenta ''pana la capat'', iar ''celorlalti'' le ureaza ''succes in campanie''.

"Exista zilele acestea o serie intreaga de nemultumiri, de scenarii, toate aparute pe fondul unui dezechilibru de moment pe care iesirea ALDE de la guvernare l-a creat. Vreau sa ofer tuturor garantia ca Guvernul isi va face treaba in continuare, vom asigura o guvernare competenta pana la capat. Sa nu aiba nimeni vreo urma de indoiala. Noi nu ne jucam si nu facem un du-te-vino cu Guvernul si cu stabilitatea tarii, in functie de cum ne convine electoral. Principala mea preocupare este buna functionare a institutiilor statului, care inseamna stabilitate si echilibru in societate", a scris Dancila, marti, pe Facebook.

Liderul PSD sustine, insa, ca exista "diversi" care se "catara politic" pe un context prielnic si uita ce trebuie facut pentru Romania.

"Nu pot insa sa nu remarc oportunismul care ne inconjoara in aceasta perioada. Ori de cate ori apare un context prielnic, exista intotdeauna diversi care se catara politic pe el si uita complet ce ar trebui cu totii sa facem pentru Romania. Este expresia unei lipse de responsabilitate si a unei disperari care fac rau tarii, fac rau oamenilor si trebuie sa inceteze", a adaugat Viorica Dancila.

Premierul ii multumeste ministrului Afacerilor Externe, Ramona Manescu, afirmand ca aceasta "a dat dovada de asumare si maturitate, prin decizia sa de a pune pe primul loc interesul romanilor".

"Daca ALDE ar fi avut mai multi ca doamna Manescu, astazi nu ne-am fi aflat aici. Le multumesc si celorlalti membri ai Guvernului care au demonstrat maturitate in situatia de fata", a mai spus presedintele social-democratilor.

Prim-ministrul Dancila considera ca cine nu are curaj sa-si asume guvernarea "n-ar trebui sa aiba nici curajul de a veni si a mai cere voturi vreodata".

"Cunosc personal multi oameni responsabili, nu doar in PSD, ci si in celelalte partide, care se identifica cu aceasta atitudine a noastra. Cu o noua echipa guvernamentala, vom merge inainte pentru a ne indeplini promisiunile. Cine nu are curaj sa isi asume guvernarea, n-ar trebui sa aiba nici curajul de a veni si a mai cere voturi vreodata. Sunt multe de facut si noi vom ramane aici, sa le facem. Celorlalti le dorim succes in campanie. Eu raman in continuare alaturi de romani, pentru ca oamenii merita lideri maturi si responsabili", a sustinut Viorica Dancila.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...