Dancila neaga ca Negrescu a fost respins de Ursula von der Leyen

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 17:10
5034 citiri
Dancila neaga ca Negrescu a fost respins de Ursula von der Leyen
Foto: Facebook/Victor Negrescu

Premierul demis Viorica Dancila a negat, joi, la Oradea, informatiile aparute in mass-media privind respingerea, pentru a treia oara, a propunerii Guvernului pentru postul de comisar european.

"Nu a fost inca respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea presedintelui CE, Ursula von der Leyen, in care mi-a solicitat sa desemnez urgent o persoana pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, avand in vedere ca asiguram interimatul", a declarat liderul PSD, la Oradea.

In acelasi context, Viorica Dancila l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca incearca sa impiedice numirea lui Victor Negrescu in functia de comisar european, ceea ce dauneaza imaginii Romaniei.

"Din pacate, unii nu au inteles. Presedintele Iohannis a sunat la Comisie, a iesit public si a incercat sa stopeze aceasta desemnare. Eu cred ca acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Romaniei si, dincolo de partea politica si de disputele politice, care sunt normale intr-o perioada de campanie, trebuie sa primeze interesul Romaniei", a mentionat premierul demis.

Potrivit acesteia, Victor Negrescu este o persoana cu foarte multa experienta, ca europarlamentar, fost ministru al Afacerilor Europene, si este recunoscut pentru activitatea sa la Bruxelles.

Pe de alta parte, Comisia Europeana (CE) a transmis miercuri, prin vocea purtatorului de cuvant, Mina Andreeva, ca "exista indoieli serioase" ca noua propunere de comisar european din partea Romaniei a fost facuta de guvernul roman "in mod legitim", intrucat acesta nu s-a coordonat cu presedintele Klaus Iohannis.

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale se afla, joi, intr-o vizita electorala in Bihor, unde a avut o intalnire cu sustinatorii social-democrati din Sanmartin, urmata de o vizita la spitalul judetean din Oradea.

Cine este Victor Negrescu: Din gafa in controversa, pana a ajuns sa fie propus de Dancila comisar european

Iohannis avertizeaza, dupa ce Negrescu a fost propus comisar european: Nu are nicio legitimitate! Ce ii raspunde Dancila

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancila dezminte respingere Negrescu, #Negrescu comisar european , #premier