Dancila vorbeste de un candidat secret la prezidentiale si nu exclude intrarea in cursa: Nu vreau sa se creada ca sunt un om las

Joi, 11 Iulie 2019, ora 11:49
6661 citiri
Dancila vorbeste de un candidat secret la prezidentiale si nu exclude intrarea in cursa: Nu vreau sa se creada ca sunt un om las
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca nu exclude o eventuala candidatura la alegerile prezidentiale din acest an.

Intr-un interviu acordat DC News, prim-ministrul a precizat ca, daca partidul ii va cere sa candideze, nu va face un pas inapoi.

"Nu am luat inca in calcul acest lucru. Am considerat ca voi merge cu un candidat, iar eu, ca prim-ministru, presedinte al Partidului Social Democrat, il voi sprijini cu toate fortele, cu tot partidul astfel incat sa castige alegerile prezidentiale.

Dar nu vreau sa creada ca sunt un om las.

Daca partidul imi va cere acest lucru si va crede ca este singura solutie, atunci voi accepta ceea ce spune partidul. Dar in acest moment eu cred ca este bine sa avem un candidat si eu sa sprijin acel candidat. (...)

Daca nu exista alta optiune care sa ne duca spre a merge in turul doi si spre a castiga alegerile, atunci nu voi face un pas inapoi", a afirmat premierul Dancila.

In acelasi interviu, prim-ministrul a vorbit si despre un candidat secret masurat in sondajele PSD.

"Vrem sa avem un candidat la prezidentiale care sa maximizeze sansa PSD. Eu am incredere in activul nostru, in cetatenii Romaniei ca vor face o alegere buna si vor merge pe drumul care ofera o mai mare deschidere.

Am vorbit in partid, am introdus in sondaje pe toti cei care si-au exprimat aceasta dorinta. Am introdus si un alt candidat, nu am dat nume (...) Vreau sa fac un nou sondaj sa vad primii doi cum stau in sondaje", a adaugat Viorica Dancila.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale va avea loc in 3 august, a anuntat, luni, secretarul general al partidului, Mihai Fifor.

De altfel, chiar Viorica Dancila declarase, vineri, la Braila ca partidul va organiza un nou congres, la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august, in care va fi desemnat candidatul partidului la alegerile prezidentiale.

Potentialele nume sunt Viorica Dancila, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Serban Nicolae, Calin Popescu Tariceanu sau un independent.

"Vom avea un nou congres, la sfarsitul lui iulie sau inceputul lui august, unde vom vota canddiatul nostru pentru prezidentiale, speram sa fie si candidatul castigator", a declarat, vineri, la Braila, Viorica Dancila.

Alegerile prezidentiale vor avea loc in 10 noiembrie, primul tur de scrutin, si 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin.

Amintim ca Parlamentul a modificat, in 3 iulie, Legea electorala, astfel ca votul in diaspora pentru alegerile prezidentiale a fost extins la trei zile. Proiectul de lege se afla in faza de promulgare, la presedintele Klaus Iohannis.

Legea mai prevede ca alegatorii, atat din Romania cat si din afara tarii, care vor fi prezenti la coada la inchiderea sectiei de vot, respectiv ora 21:00, sa poata vota pana la ora 23:59.

#Dancila candidat alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale Viorica Dancila , #premier
Comentarii