Dancila pleaca in turneu extern cu opriri in Turcia si Dubai. Azi se intalneste cu Erdogan

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 09:43
5522 citiri
Dancila pleaca in turneu extern cu opriri in Turcia si Dubai. Azi se intalneste cu Erdogan

Premierul Viorica Dancila pleaca luni intr-o vizita de lucru in Turcia, Emiratele Arabe Unite si Kuveit, afirmand ca va discuta cu oficialii straini despre infrastructura de transport, sanatate, turism si energie.

Prima oprire este in Turcia, unde Dancila urmeaza sa se intalneasca luni cu presedintele Recep Tayyip Erdogan. Premierul a subliniat ca va fi insotit de mai multi ministri, dar nu a precizat care sunt acestia.

"Voi incepe azi o vizita in Republica Turcia si in Golful Persic, in Emiratele Arabe Unite si in Kuweit, state cu potential de dezvoltare a relatiilor economice cu Romania. Promovarea investitiilor si a oportunitatilor de afaceri reprezinta prioritatea Guvernului in acest moment. In aceasta deplasare ma vor insoti mai multi ministri, vom prezenta proiecte importante din domeniile infrastructura de transport, sanatate, turism, energie, pe care investitorii privati le pot dezvolta inclusiv in parteneriat public privat.

Astazi voi avea intalniri cu presedintele Republicii Turcia, domnul Erdogan, conducerea Marii Adunari Nationale a Turciei, precum si cu presedintele Uniunii Camerelor de Comert Industrie si Burse. In urmatoarele zile, voi avea mai multe intrevederi cu inalti oficiali din Emiratele Arabe Unite si Kuweit si vreau sa subliniez ca voi participa la Forumul Oamenilor de Afaceri din Romania si Kuweit", a anuntat Viorica Dancila, luni, in deschiderea sedintei de guvern.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, anuntase inca de vineri ca premierul va efectua, saptamana aceasta, o deplasare externa care va dura intreaga saptamana.

"Da, confirm. Va fi de o saptamana, este o deplasare in Turcia care va fi in ziua de luni, marti si miercuri vor fi Dubai si Abu Dhabi in Emiratele Arabe Unite, dupa care se va merge in Kuweit", a transmis ministrul de Externe.

Citeste si:
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Liderul PNL Florin Cîțu vrea să blocheze numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, susțin surse politice pentru ziare.com. Cîțu pune presiune pe Nicolae...
România va introduce formularul de localizare a pasagerului. Când intră în vigoare decizia
România va introduce formularul de localizare a pasagerului. Când intră în vigoare decizia
România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF). Anunțul a fost făcut duminică, 5 decembrie, de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne...