Dancila pleaca in turneu extern cu opriri in Turcia si Dubai. Azi se intalneste cu Erdogan

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 09:43
5667 citiri
Dancila pleaca in turneu extern cu opriri in Turcia si Dubai. Azi se intalneste cu Erdogan
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila pleaca luni intr-o vizita de lucru in Turcia, Emiratele Arabe Unite si Kuveit, afirmand ca va discuta cu oficialii straini despre infrastructura de transport, sanatate, turism si energie.

Prima oprire este in Turcia, unde Dancila urmeaza sa se intalneasca luni cu presedintele Recep Tayyip Erdogan. Premierul a subliniat ca va fi insotit de mai multi ministri, dar nu a precizat care sunt acestia.

"Voi incepe azi o vizita in Republica Turcia si in Golful Persic, in Emiratele Arabe Unite si in Kuweit, state cu potential de dezvoltare a relatiilor economice cu Romania. Promovarea investitiilor si a oportunitatilor de afaceri reprezinta prioritatea Guvernului in acest moment. In aceasta deplasare ma vor insoti mai multi ministri, vom prezenta proiecte importante din domeniile infrastructura de transport, sanatate, turism, energie, pe care investitorii privati le pot dezvolta inclusiv in parteneriat public privat.

Astazi voi avea intalniri cu presedintele Republicii Turcia, domnul Erdogan, conducerea Marii Adunari Nationale a Turciei, precum si cu presedintele Uniunii Camerelor de Comert Industrie si Burse. In urmatoarele zile, voi avea mai multe intrevederi cu inalti oficiali din Emiratele Arabe Unite si Kuweit si vreau sa subliniez ca voi participa la Forumul Oamenilor de Afaceri din Romania si Kuweit", a anuntat Viorica Dancila, luni, in deschiderea sedintei de guvern.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, anuntase inca de vineri ca premierul va efectua, saptamana aceasta, o deplasare externa care va dura intreaga saptamana.

"Da, confirm. Va fi de o saptamana, este o deplasare in Turcia care va fi in ziua de luni, marti si miercuri vor fi Dubai si Abu Dhabi in Emiratele Arabe Unite, dupa care se va merge in Kuweit", a transmis ministrul de Externe.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...