Dancila pleaca la Vatican si se intalneste cu papa Francisc

Joi, 10 Mai 2018, ora 13:57
3179 citiri
Dancila pleaca la Vatican si se intalneste cu papa Francisc
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila a declarat, in deschiderea sedintei de guvern de joi, ca astazi va pleca la Vatican, unde il va vizita de papa Francisc.

"Astazi plec la Vatican unde voi fi primita de papa Francisc", a anuntat Dancila.

Ulterior, Biroul de Presa al Guvernului a transmis un comunicat de presa in care sunt oferite mai multe detalii despre plecarea prim-ministrului.

"Prim-ministrul Viorica Dancila va efectua, in perioada 10-13 mai 2018, o vizita la Vatican. In data de 11 mai 2018, premierul va fi primit in audienta de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o intrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctitatii Sale", se arata in documentul remis joi Ziare.com.

De asemenea, Viorica Dancila va avea intrevederi cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum si cu presedintele Comunitatii Sant'Egidio, Marco Impagliazzo.

"Vizita prim-ministrului Romaniei la Vatican are loc pe fondul unor relatii bilaterale foarte bune, in anul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri a Romaniei, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestari culturale si academice de tinuta", se mai precizeaza in comunicat.

Programul vizitei include si o intalnire cu studentii romani care studiaza in universitatile pontificale, ce se va desfasura la sediul Colegiului Pontifical "Pio Romeno".

Amintim, in acest context, ca Suveranul Pontif ar urma sa faca o vizita oficiala anul acesta in Romania.

Anul trecut, arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti, IPS Ioan Robu, a declarat ca "aproape sigur" papa Francisc va vizita Romania, explicand ca vizita va coincide si cu momentul beatificarii a sapte episcopi greco-catolici martiri.

In urma cu aproximativ 3 ani, presedintele Klaus Iohannis a facut o vizita la Vatican. Presedintele s-a intalnit atunci pentru prima oara cu papa Francisc, adresandu-i acestuia invitatia de a veni in Romania.

In 2016, monseniorul Miguel Maury Buendia, nuntiul apostolic in Romania, a confirmat ca papa Francisc vrea sa vina in vizita in tara noastra.

In anul 1999, papa Ioan Paul al II-lea a facut o vizita istorica in Romania, prima a unui Suveran Pontif in tara noastra, fiind si prima oara cand papa Ioan Paul al II-lea mergea intr-o tara cu populatie majoritar ortodoxa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Papa Francisc intalnire Dancila, #Dancila vizita Vatican , #premier