Dancila se apara de motiune intr-un discurs presarat cu greseli. PNL a adus in Parlament un banner urias (Foto)

Miercuri, 27 Iunie 2018, ora 15:55
10760 citiri
Dancila se apara de motiune intr-un discurs presarat cu greseli. PNL a adus in Parlament un banner urias (Foto)
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila a spus, miercuri, in plenul Parlamentului, unde se dezbate motiunea de cenzura, ca tot textul este o insiruire de falsuri, ea acuzand Opozitia ca mistifica realitatea pentru propriile jocuri politice.

In timpul discursului premierului, liberalii au desfasurat un banner imens in sala de plen cu mesajul "Luptam pana la capat pentru Romania", iar parlamentarii Opozitiei au strigat de mai multe ori "Demisia", in timp ce reprezentantii Puterii au aplaudat-o pe Dancila.

Ea i-a acuzat pe parlamentarii Opozitiei de aroganta si a spus ca mistifica realitatea pentru a le servi propriilor jocuri politice.

"Am parcurs cu atentie textul motiunii de cenzura depusa de Opozitie si va marturisesc ca sunt dezamagita. Am sperat ca, in ciuda adversitatii politice, va exista, dincolo de jocul politic, o abordare constructiva a criticii in beneficiul cetateanului. Am sperat sa fim averizati, corectati, ba chiar trasi de maneca, cu privire la anumite masuri care pot parea din perspectiva dumneavoastra discutabile.

Nu m-am asteptat ca intreaga motiune sa fie o insiruire de falsuri, o prezentare parca a unei alte realitati facute cu rea-credinta. Inteleg rolul Opozitiei si obligatia ei de a citica Guvernul. Acest lucru face parte din macanismul esential al democratiei, dar felul in care astazi, lipsita de argumente rationale, Opozitia submineaza intregul efort al Guvernului pe baza unor acuzatii lipsite de logica si realism ma face sa cred ca aceasta motiune nu reprezinta decat un joc politic. Mistificati realitatea pentru a va servi propriile interese politice", a acuzat Dancila in discursul sau.

"Prezentati raul ca fiind bine, iar binele ca fiind rau. In discursul dumneavoastra, nu mai este loc de nuante. Totul este alb si negru. Tot ce face puterea e rau, iar tot ce faceti dumneavoastra este bine.

Acestea sunt premisele si concluzia motiunii care tradeaza o aroganta incredibila in raport cu prestatia indoielnica pe care ati avut-o cand ati fost la guvernare. Refuzati sa admiteti chiar si cele mai evidente lucruri bune care s-au intamplat in aceasta guvernare.

Pentru dumneavostra cresterea veniturilor romanilor este o masura populista care va aduce haosul in economie", a continuat premierul.

"Luptam pana la capat pentru Romania"

In timpul discursului premierului, liberalii au desfasurat un banner imens cu mesajul "Luptam pana la capat pentru Romania", iar parlamentarii Opozitiei au strigat de mai multe ori "Demisia", in timp ce reprezentantii Puterii au aplaudat.

"Nu mai mintiti", au strigat parlamentarii Opozitiei, replica premierului fiind: "Eu stiu ca adevarul supara". La un moment dat a spus, referitor la scandarile Opozitiei, ca nu face "nicio comentariu".

De asemenea, parlamentarii Opozitiei au strigat "Hotii!" in timpul discursului premierului, fiind nevoie de interventia presedintelui de sedinta, care le-a atras atentia ca "vorbeste o doamna".

Desi citeste, Viorica Dancila a facut cateva greseli spunand, de exemplu, Banca Monetara, in loc de Banca Mondiala.

"Romania este tigrul economic al Europei", a subliniat ea la un moment dat.

De altfel, a si lasat modestia la o parte si a laudat realizarile guvernului PSD-ALDE. Cand incerca sa minimalizeze efectele cresterii inflatiei, alesii Opozitiei huiduie si cer din nou demisia Guvernului.

"Dupa modificarile de anul trecut, majorarile de preturi s-au diminuat aproape in totalitate", a afirmat Viorica Dancila.

Vezi aici cum se desfasoara dezbaterile si votul pe motiunea de cenzura, dar si principalele momente si declaratii din Parlament: Motiune de cenzura cu proteste la poarta: Dancila sustine ca nu doar bugetarii traiesc mai bine, ci si cei de la privat (Video)

Amintim ca in acelasi timp, in fata Parlamentului, are loc un protest la care participa mii de oameni, in ciuda vremii de afara.

Iata cum se desfasoara protestul: Mii de romani cer demisia Guvernului: Proasta satului e in fruntea statului! (Galerie foto & Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Dancila motiune cenzura discurs, #Viorica Dancila discurs Parlament , #premier