Dancila se lauda ce buna a fost la sefia UE: Finlanda vrea sa ia din expertii nostri. Pe Iohannis l-as lasa corigent

Luni, 24 Iunie 2019, ora 11:26
7360 citiri
Dancila se lauda ce buna a fost la sefia UE: Finlanda vrea sa ia din expertii nostri. Pe Iohannis l-as lasa corigent
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila a vorbit, duminica seara, despre presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, criticand contributia lui Klaus Iohannis si sustinand ca Finlanda doreste sa ia din expertii romani pentru mandatul sau.

Intrebata la Antena3 care a fost contributia lui Klaus Iohannis la Presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene, Dancila a raspuns ca: "Foarte mica".

"L-as lasa corigent pe domnul presedinte. Nu am cooperat pe presedintie foarte mult cu domnul presedinte. Sunt convinsa ca a fost informat pe fiecare dosar, de progresul pe fiecare dosar si a discutat acest lucru in Consiliul European, dar nu am cooperat pe niciun dosar important la nivel european", a spus Dancila.

Prim-ministrul se astepta ca seful statului sa vorbeasca despre faptul ca Guvernul a gestionat Presedintia rotativa a Consiliului UE, dar nu a facut-o.

"Am vazut ca a laudat Presedintia Romaniei, dar nu a spus nimic de Guvern. Aceasta lauda era intr-un fel asumata si domnul presedinte stie foarte bine ca s-au facut eforturi foarte mari.

A fost o munca sustinuta a tuturor ministrilor, a fost munca ministrului Afacerilor Europene, George Ciamba, a fost munca Reprezentantei Romaniei la Bruxelles si a fost aceasta apreciere din partea domnului presedinte, de fapt este o confirmare a faptului ca, atunci cand am spus la inceput ca suntem pregatiti, am avut dreptate", a spus ea.

Seful Executivului a precizat ca Finlanda vrea sa ia experti din Romania pentru mandatul sau.

"Sa nu uitam ca (...) in perioada in care am preluat Presedintia domnul presedinte si-a aratat neincrederea, am vazut atunci ca Finlanda se oferea sa ne tina locul. Acum Finlanda vrea sa ia din expertii Romaniei pentru Presedintia rotativa, (...) au fost discutii in acest sens.

Toti au recunoscut ca s-a gestionat foarte bine Presedintia de catre Guvernul Romaniei si de catre Reprezentanta. Chiar liderii europeni, prim-ministrii indiferent de grupul politic din care fac parte, chiar alte state care nu sunt membre ale UE au apreciat modul in care Romania a detinut Presedintia rotativa a Consiliului UE. (...) Am vazut si declaratiile domnului presedinte.

Pentru corectitudine m-as fi asteptat sa spuna Guvernul Romaniei a gestionat, a spus Romania a gestionat. Noi atunci cand am facut toate aceste demersuri, cand am luat fiecare dosar, cand am incercat si am reusit pe dosare importante - directiva gaze, drepturile de autor, pasii importanti pe care i-am facut pe Cadrul Financiar Multianual - ne-am gandit la Romania si am spus ca nu va fi Viorica Dancila sau alt coleg care s-a implicat sau ministrul Afacerilor Europene, se va vorbi foarte bine de catre Romania", a mai spus Dancila.

Ea a sustinut ca a incercat sa coopereze cu presedintele Iohannis pe proiectele importante pentru Romania, insa a subliniat ca nu a reusit.

"Sunt un om al echilibrului si al consensului. Am incercat ca aceasta abordare sa o am si referitor la domnul presedinte Iohannis. Am considerat ca interinstitutional trebuie sa cooperam pentru proiectele importante pentru Romania. Dupa cum s-a vazut, nu am reusit cu toata insistenta mea de avea aceasta abordare.

Inca avem vicepremier interimar la proiecte strategice. In momentul in care vom face evaluarea fiecarui minister, vom hotari in Comitetul Executiv National daca mergem pe remaniere sau pe restructurare. Luam in calcul si restructurarea daca vom hotari sa facem acest lucru", a mai afirmat premierul Viorica Dancila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila Finlanda presedinte rotativa, #Dancila Iohannis presedintie rotativa , #premier