Dancila se vede cu Timmermans la o zi dupa noua OUG controversata pe Justitie

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 07:44
5228 citiri
Dancila se vede cu Timmermans la o zi dupa noua OUG controversata pe Justitie
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Viorica Dancila se intalneste miercuri la Bruxelles cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, la o zi dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta de modificare a OUG7 in varianta dorita de Tudorel Toader, dar contestata de magistrati si institutiile europene.

Astfel, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com, prim-ministrul va fi intampinat de Timmermans la ora 14:55 (15:55 - ora Romaniei), iar la ora 15:00 (16:00 - ora Romaniei) va avea loc intrevederea.

Ulterior, la ora 18:00 (19:00 - ora Romaniei), premierul va participa la Consiliul European al Femeilor.

Dancila a insistat, la anuntul de marti, ca modificarea OUG 7 ar reflecta dorinta CSM si a magistratilor. Insa de la CSM noul act normativ marca Tudorel Toader tocmai primise aviz negativ, iar magistratii continua protestele fara precedent prin care cer abrogarea totala a OUG7.

Amintim ca Timmermans a aflat de OUG 7 chiar de la jurnalistii romani, care l-au intrebat cum vede noul gest al Guvernului PSD-ALDE. Timmermans sustinea, in acel moment, o conferinta comuna de presa cu ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, la finalul Consiliului Afacerilor Generale.

Timmermans a amintit atunci de faptul ca in ultimul Raport MCV nu numai ca s-a cerut sa nu fie facuti pasi inapoi, insa a fost specificat clar ca se recomanda stoparea modificarilor Legilor Justitiei prin ordonante de urgenta.

Ulterior, Timmermans i-a trimis o scrisoare Vioricai Dancila, in care se declara dezamagit ca din nou Guvernul a luat astfel de masuri fara a consulta Comisia si atentioneaza ca noile ordonante pe Justitie ridica serioase ingrijorari: "E urgent sa reveniti la procesul de reforme in Justitie!".

Guvernul nu a dat niciun fel de raspuns acestei scrisori si nici Dancila nu a pomenit ceva de ea marti, cand si-a anuntat vizita la Bruxelles. De altfel, premierul doar a mentionat ca va avea intalniri cu Frans Timmermans si negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, insistand ca principalul motiv al vizitei este participarea la evenimente pentru femei.

"In urmatoarele doua zile ma voi afla intr-o vizita de lucru la Bruxelles, unde particip la doua evenimente importante dedicate egalitatii de sanse si promovarii drepturilor femeilor. Primul, Consiliul european al femeilor, e organizat de Alianta europeana a femeilor si are loc inaintea reuniunilor Consiliului European. Editia din acest an se desfasoara in parteneriat cu Presedintia Romana la Consiliul UE si cu doamnele vicepresedinte ale PE.

Dezbaterea e dedicata unei mai bune reprezentari a femeilor in politica si pozitii de conducere. Al doilea eveniment este organizat de Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE, sub egida Presedintiei Romane a Consiliului UE, si e dedicat egalitatii de gen, una dintre prioritatile presedintiei rotative", a punctat Dancila.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dancila intalnire Timmermans 6 martie, #Dancila Timmermans legi Justitie OUG7 , #premier