Dancila spune ca ar semna o decizie de rechemare a lui George Maior de la Ambasada din SUA, dar ca a primit doar o informare

Sambata, 31 August 2019, ora 19:04
3298 citiri
Dancila spune ca ar semna o decizie de rechemare a lui George Maior de la Ambasada din SUA, dar ca a primit doar o informare
Foto: captura video Digi24

Premierul Viorica Dancila a declarat sambata, la Mamaia, ca nu a primit nicio decizie de rechemare a ambasadorului George Maior din SUA, ci doar o informare, in luna mai, pe care a semnat-o.

Vineri, Viorica Dancila declara ca a cerut sa se faca o analiza privind "cursul" solicitarii de rechemare a ambasadorului George Maior, document pe care fostul ministru de Externe Teodor Melescanu afirma ca l-a trimis spre avizare in 8 mai, insa premierul spunea ca nu l-a primit.

"Nu am primit nicio decizie de rechemare a ambasadorului SUA George Maior acasa. Am primit pe data de 7 sau 8 o informare venita prin Posta Militara, nu stiam daca pot sa spun acest lucru, daca e confidential sau nu, am inteles ca este confidential. Am primit o informare, pe care am avizat-o, legata de rechemarea ambasadorului din Statele Unite, dar nu am primit nicio decizie privind rechemarea ambasadorului Statelor Unite", a declarat Dancila, sambata, la Mamaia, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD.

Ea a explicat ca informarea reprezinta intentia de rechemare a ambasadorului, iar decizia de rechemare trebuie avizata de presedintele Klaus Iohannis.

"Decizia se duce de la Ministerul Afacerilor Externe la presedinte si pe urma vine. Domnul Melescanu se referea la acea informare. Eu am semnat acea informare privind rechemarea ambasadorului", a explicat premierul.

Intrebata daca va semna rechemarea lui George Maior in cazul in care ministrul de Externe, Ramona Manescu, va propune acest lucru, Dancila a raspuns: "Ca decizie politica si daca este un memorandum foarte bine argumentat, bineinteles ca semnez. Drept dovada ca am semnat si informarea".

Viorica Dancila a fost intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, despre faptul ca fostul ministru de Externe Teodor Melescanu declara ca in 8 mai i-a trimis spre avizare rechemarea lui George Maior din postul de ambasador.

"Eu nu pot sa fac pierdut un document. Eu nu am primit acest document. Daca l-as fi primit, l-as fi semnat in prima clipa, fara nicio ezitare. As fi semnat acest document. Am dispus deja sa se faca o analiza privind cursul acestui document, luni", a declarat Dancila.

Viorica Dancila a afirmat, si joi, raspunzand unei intrebari intr-o conferinta de presa la Pitesti, ca nu a primit din partea fostului ministru de Externe Teodor Melescanu nicio solicitare pentru retragerea ambasadorului George Maior.

"Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea dlui Melescanu, absolut nicio solicitare. O semnam si o trimiteam la Cotroceni, daca primeam", a sustinut ea.

Ea a spus ca va avea o discutie cu actualul ministru de Externe, Ramona Manescu.

"O sa am o discutie cu domana Ramona Manescu, dar, repet, nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politica la momentul acela, nu eram presedintele partidului, dar acea hartie care trebuia timisa la Cotroceni nu a venit", a afirmat Dancila.

In 8 mai, ministrul de Externe de atunci, Teodor Melescanu, anunta, la Antena 3, ca MAE a trimis la Presedintie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador in SUA.

El spunea ca membrii Comisiei de politica externa a Senatului au cerut MAE o analiza a activitatii ambasadorului George Maior.

"In urma acestei solicitari am facut analiza si am trimis la Presedintie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador la Washington si de numire a unui alt ambasador. Decizia s-a bazat pe analiza impactului asupra relatiilor cu SUA, asa cum rezulta din raportul privind folosirea SRI de catre domnul Maior in scopuri personale", declara Melescanu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dancila rechemare ambasador Maior SUA , #premier
Comentarii
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5