Dancila spune ca cei care dezinformeaza UE in privinta Romaniei sunt autisti

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 09:20
5623 citiri
Dancila spune ca cei care dezinformeaza UE in privinta Romaniei sunt autisti
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila a sustinut ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca "si-a parat propria tara" in Parlamentul European, cerand, referitor la legile Justitiei, sa fie judecata de alte 27 de tari.

Premierul i-a catalogat drept "autisti" pe cei care "dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul".

" (...) Vreau sa am o alta abordare cu liderii europeni, o abordare corecta si transparenta, in care informatia sa fie luata de la Guvern si sa evitam dezinformarile care au creat atatea nemultumiri, spun eu, din partea romanilor, sa nu mai ajunga Romania si probleme existente in Romania sa fie discutate in plenul PE, bazate pe dezinformarile pe care, din pacate, romanii le fac pentru Romania. Eu stiu romanii de la Bruxelles. Nu exclud sa fie romani si din tara", a declarat joi seara, la Antena3, premierul Viorica Dancila.

Ea a spus ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei in Parlamentul European, deoarece "si-a parat" propria tara, care a fost judecata de alte 27, iar acest lucru "a creat o stare de tristete".

"Stiu cat rau ne-a facut doamna Monica Macovei noua ani in PE. Am vazut atitudinea ei si acest lucru ne-a creat o stare de tristete, pentru ca probleme sunt in multe tari, fiecare tara isi are problemele ei, dar si le rezolva pe plan intern. Nu vii sa iti parasti propria tara si sa ceri sa o judece alte 27 de tari in plenul PE", a mai sustinut prim-ministrul.

Viorica Dancila a afirmat ca i-a felicitat pe europarlamentarii romani care au sustinut Romania la dezbaterea din Parlamentul European pe tema Justitiei.

"Cred ca acest lucru, daca esti bun roman, nu il faci si am vazut romani, colegii mei europarlamentari, care au aparat Romania la Bruxelles si care au aratat minciunile si dezinformarile care s-au practicat la nivelul Parlamentului, la nivelul Comisiei. I-am felicitat din tot sufletul si pe Dan Nica, pe Puiu Pascu, Norica Nicolai, Victor Bostinaru, Maria Grapini (...) Vreau sa avem o alta abordare, astfel incat liderii europeni sa fie informati corect si sa nu se mai repete ceea ce s-a intamplat pana acum", a afirmat Dancila.

Intrebata care este pozitia sa in legatura cu relatiile pe care Romania ar trebui sa le dezvolte cu Bruxelles-ul si cu Statele Unite, Dancila a spus ca Guvernul sau are primul vicepremier care se ocupa de parteneriate strategice.

De asemenea, premierul i-a catalogat drept "autisti" pe cei care dezinformeaza, cu toate ca stiu realitatea.

"Cum poate un europarlamentar sa indeparteze Romania de Europa? Un om care noua ani a stat la Bruxelles cunoaste institutiile, cunoaste regulile europene si stie cat de importanta este participarea noastra ca stat membru in aceasta constructie europeana. Legat de parteneriatul strategic - este primul Guvern care are un vicepremier care se ocupa de parteneriate strategice, in special pe parteneriatul strategic cu SUA. Deci cred ca doar aceste doua lucruri arata, sa ma exprim elegant, ca dezinformeaza si ca stiu realitatea, dar nu vor sa o accepte si sa o vada. Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta", a conchis ea.

Citeste si Dancila: I-am spus presedintelui ca pentru mine e ingrijorator ca am vazut ca pana si unui prim-ministru i se poate face dosar penal

#Viorica Dancila autisti PE , #premier