Dancila spune ca rezultatul alegerilor a fost naucitor: Nu ne puteam imagina atata ura. Poate si Liviu Dragnea a avut partea lui de vina

Marti, 11 Iunie 2019, ora 09:28
20257 citiri
Dancila spune ca rezultatul alegerilor a fost naucitor: Nu ne puteam imagina atata ura. Poate si Liviu Dragnea a avut partea lui de vina
Foto: Arhiva Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila spune ca, pentru reprezentantii PSD, rezultatul la alegerile europarlamentare a fost unul "naucitor", intrucat se asteptau la un scor mic, dar nu la 22-23 de procente.

Ea afirma ca Liviu Dragnea, ca lider de partid, era un foarte bun organizator si stia pe unde sa duca PSD, insa acum "s-a acumulat foarte multa ura". "Am vazut acumulata atata ura incat era mai mult decat ne puteam imagina. Poate si noi am cultivat-o, nu stiu, dar am vazut doar ura", spune Dancila.

"Eu cred ca au fost mai multe greseli si vom face analize sa vedem exact unde am gresit. Poate si Liviu Dragnea a avut vina lui, dar eu cred ca au mai fost si alte lucruri pe care noi le-am neglijat, poate ne-am indepartat de electoratul nostru din 2016 (...) eu cred ca au fost mai multe lucruri care au facut sa avem acest rezultat, un rezultat foarte prost, un rezultat de care trebuie sa tinem seama pentru a putea sa revenim la procentele pe care le-am avut. (...)

Dincolo de faptul ca am vorbit foarte mult de justitie, dincolo de faptul ca poate si Liviu Dragnea a avut partea lui de vina, nu stiu, poate faptul ca s-a indepartat de forurile statutare, poate faptul ca trebuia ca deciziile sa le luam in cadru mai mare, nu intr-un cadru restrans", a declarat Viorica Dancila, luni seara, la TVR.

"PSD s-a indepartat de cetateni"

Ea nu vrea sa faca acuzatii pe care nu le pot demonstra, dar considera ca PSD s-a indepartat si de cetateni.

"Poate faptul ca nu am spus ceea ce ni se parea incorect, si aici trebuie sa-si asume toti liderii din Comitetul Executiv National, sa ne asumam anumite greseli pe care le-am facut, cum si eu trebuie sa-mi asum ca premier ca am dat Ordonanta 114 fara o dezbatere mult mai ampla", a adaugat Dancila.

Premierul sustine ca a aparat ordonanta 114 pentru ca are si lucruri bune.

Intrebata daca momentul in care s-a discutat despre restructurarea Guvernului a fost punctul cel mai de jos in relatia sa cu Liviu Dragnea, Dancila a spus: "Au mai fost si alte lucruri".

Rezultatul alegerilor, naucitor

De asemenea, intrebata cand a stiut ca PSD a pierdut alegerile europarlamentare dezastruos, Dancila a replicat: "In momentul in care am vazut prezenta foarte mare la vot, am discutat cu colegi din teritoriu, am mers eu insami in teritoriu, ati vazut ca am mers pe partea de Ardeal, am mers pe partea de Transilvania, am mers pe partea de Moldova, am incercat sa-mi fac un program astfel incat sa pot sa iau contact cu oamenii, sa simt pulsul... si am simtit ca totusi oamenii aveau multe lucruri de reprosat.

In momentul in care s-a anuntat rezultatul am crezut - si acum as face acelasi lucru - ca trebuie sa merg la partid, ca trebuie sa ne asumam acest lucru. Am pierdut, am castigat, dar trebuie sa fim la partid si sa aratam ca indiferent de situatie trebuie sa mergem inainte".

Dancila nu stia ce urma sa anunte Liviu Dragnea in seara alegerilor.

"Rezultatul pentru noi a fost naucitor, ne-am dat seama ca este mai rau decat ne asteptam si primul lucru care mi-a avenit atunci in minte a fost sa vedem care sunt motivele pentru care am generat neincredere, care sunt motivele pentru care am fost sanctionati si cum putem intr-o perioada foarte scurta sa reglementam aceste lucruri si sa recastigam increderea electoratului nostru. Deci va spun ca ne asteptam la scor mai mic, dar nu ne asteptam la 22-23 la suta", a explicat Dancila.

"Sa nu cumva sa iesiti de la guvernare"

Dancila a precizat ca nu s-a pus problema iesirii de la guvernare, in acel moment, iar Liviu Dragnea chiar le-a spus sa nu cumva sa iasa de la guvernare.

"Sa nu cumva sa iesiti de la guvernare, aveti obligatia fata de oameni sa duceti la indeplinire programul de guvernare", a afirmat ea, referitor la ce le-a transmis Dragnea.

Dancila a spus ca vestea condamnarii lui Dragnea a fost a doua lovitura pentru partid, dar a trebuit sa se replieze.

"Din punct de vedere politic, Liviu Dragnea a obtinut pentru PSD in 2016 un scor extraordinar. Liviu Dragnea era - ca si lider de partid vorbesc la trecut - un foarte bun organizator, ca si om politic intotdeauna avea aceasta inclinare de a sti pe unde sa mearga, de a sti pe unde sa duca acest partid.

Din pacate, acum s-a acumulat foarte multa ura. Am vazut acumulata atata ura incat era mai mult decat ne puteam imagina. Poate si noi am cultivat-o, nu stiu, dar am vazut doar ura. Am fost la Iasi, inainte de mitignul de la Iasi, si am incercat sa vorbesc cu oamenii de acolo, dar oamenii urau, chiar urau. Si atunci mi-am dat seama... am vazut ca oamenii aceia chiar urau foarte mult si orice le-am fi spus..le spuneam colegilor din Guvern ca pe mine ma cutremura atata ura si modul in care se raporteaza la liderul partidului, iar acest lucru cred ca se va rasfrange asupra intregului partid", a mai spus Dancila.

Vezi si Viorica Dancila refuza ferm sa demisioneze dupa scorul dezastruos obtinut de PSD

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...