Dancila spune ca va apela la CCR, daca Iohannis nu numeste noii ministri

Marti, 04 Decembrie 2018, ora 20:44
3362 citiri
Dancila spune ca va apela la CCR, daca Iohannis nu numeste noii ministri
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Prim-ministrul Viorica Dancila a afirmat, marti, ca ii mai da putin ragaz presedintelui Klaus Iohannis, sa accepte noile propuneri de ministri, dar ca, daca aceasta nu se conformeaza, se va adresa Curtii Constitionale.

"Klaus Iohannis nu a justificat respingerile de ministri. Mai asteptam cateva zile si daca nu se intampla nimic, vom merge la CCR, pentru a gasi acolo un rezultat", a declarat Viorica Dancila, la Romania TV.

In privinta dialogului cu presedintele Iohannis, Viorica Dancila a spus ca ea raspunde la orice telefon.

"Pentru a avea dialog trebuie sa existe deschidere din ambele parti, eu am toata deschiderea, dar nu am primit nici macar o justificare pentru ce a fost respinsa prima nominalizare", a adaugat prim-ministrul, in interventia telefonica la postul de televiziune.

Premierul a spus ca nu ia in calcul alte propuneri pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii, singura solutie B fiind Curtea Constitutionala.

In 22 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va lua o decizie in ceea ce priveste cea de-a doua remaniere guvernamentala, privind portofoliile de la Transporturi si Dezvoltare, decat dupa sarbatorile Centenarului si data de 1 Decembrie.

"PSD este la al treilea guvern in nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozitiile de ministru, i-am numarat, nu o sa va vina sa credeti, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum ministri in aceste guverne. Asa nu se poate guverna, e imposibil sa schimbi ministri toata ziua buna ziua, de asta se ocupa PSD.

(...)

Pana atunci nu se va intampla nimic. Dupa 1 decembrie, putem sa discutam daca va fi cazul. Pana atunci nu vom schimba ministri", anunta atunci presedintele Klaus Iohannis.

Ulterior, Lucian Sova si-a inregistrat demisia din functia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului. L-a urmat, la scurt timp, si vicepremierul Paul Stanescu.

PSD a decis in ultima sedinta CExN schimbarea lui Paul Stanescu cu Ilan Laufer si numirea Olgutei Vasilescu la Transporturi.

Ulterior, presedintele a refuzat propunerea pentru Laufer si nu a acceptat revocarea lui Stanescu, iar urmatoarea varianta a PSD pentru portofoliul Dezvoltarii a fost Lia Olguta Vasilescu.

Iohannis nu a semnat, insa, decretele de revocare din functie a ministrilor Lucian Sova si Paul Stanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila Iohannis ministri revocare , #premier
Comentarii
Poza ORCA
ORCA
rank 5
Asa ma supar ca o sa-i dau cu poseta in cap, zice Dancila.
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4