Dancila spune, din SUA, ca vrea sa deschida o linie aeriena intre Bucuresti si New Jersey

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 21:42
4049 citiri
Dancila spune, din SUA, ca vrea sa deschida o linie aeriena intre Bucuresti si New Jersey
Foto: Arhiva Pixabay

Premierul Viorica Dancila, aflat in vizita de lucru in Statele Unite ale Americii, s-a intalnit, luni, cu primarul orasului Jersey City, Steven Fulop, discutiile vizand, intre altele, posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe intre Bucuresti si New Jersey.

"In contextul vizitei de lucru in Statele Unite ale Americii, prim-ministrul Viorica Dancila a avut astazi o intrevedere cu primarul orasului Jersey City, Steven Fulop.

In cadrul discutiilor, premierul a subliniat oportunitatile economice din domenii esentiale, precum energie, infrastructura, economia digitala, agroturism si sanatate, mentionand ca in aceasta guvernare au fost promovate o serie acte normative menite sa imbunatateasca si sa faciliteze modul de desfasurare a afacerilor in tara noastra", precizeaza Biroului de presa al Guvernului.

Potrivit informarii, in Jersey City traieste o comunitate importanta de romani - peste 35.000.

"Anul trecut, a fost semnat un memorandum de infratire intre Jersey City si Sectorul 1 Bucuresti, iar o zona foarte importanta din orasul american va purta numele de Piata Romania. In acest context, prim-ministrul Viorica Dancila i-a oferit primarului Fulop drapelul Romaniei. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe intre Bucuresti si New Jersey.

Acest lucru va fi in masura sa contribuie la consolidarea legaturilor dintre Romania si SUA, dar si la cresterea ofertei de rute disponibile pentru rezidentii americani, inclusiv din perspectiva legaturilor in interes de afaceri", conform comunicarii de la Biroul de presa al Guvernului.

Aceeasi sursa mentioneaza ca primarul din Jersey City are origini romanesti, parintii lui Steven Fulop venind in SUA in anii '60.

In continuarea vizitei pe care o efectueaza in SUA, prim-ministrul roman are programate, marti, intrevederi cu Angel Gurria, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), si cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, potrivit agendei anuntate de Guvern.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Dancila avion Bucuresti New Jersey , #premier