Dancila sustine ca ea i-a refuzat pe liderii europeni care voiau sa o intalneasca la Sibiu (Video)

Joi, 09 Mai 2019, ora 13:12
12353 citiri
Dancila sustine ca ea i-a refuzat pe liderii europeni care voiau sa o intalneasca la Sibiu (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Viorica Dancila a afirmat, joi, la Alba Iulia, ca a avut solicitari de la omologi din diferite state membre ale Uniunii Europene pentru a avea, la Sibiu, reuniuni bilaterale, dar pe care le-a declinat, deoarece a considerat ca nu era oportun sa aiba aceste intalniri in timpul summit-ului Consiliului European.

"Nu, nu merg la summit-ul de la Sibiu, pentru ca, asa cum stiti, este prezent doar presedintele. Am avut mai multe solicitari de la omologi de ai mei din diferite state membre ale Uniunii Europene, am declinat aceste reuniuni bilaterale, in care sa continuam dialogul inceput in diferite state membre in care am fost, am avut invitatie sa discutam despre Declaratia de la Varsovia, unde m-am intalnit cu omologii mei din statele din Europa Centrala si de Est si, bineinteles, despre rezultatele Presedintiei rotative detinute de catre Romania, dar nu era oportun sa am intalniri bilaterale cu premierii in timpul summit-ului, de aceea, voi avea intalniri in perioada urmatoare si vom aborda toate aceste aspecte", a declarat Viorica Dancila, intrebata daca va ajunge joi la Sibiu.

Viorica Dancila a precizat ca a vorbit cu liderii PES, dar ca a preferat sa vina in teritoriu joi, in judetele Alba si Cluj, pentru a vedea ce se mai poate face pentru aceasta regiune.

Cu toate acestea, Ziare.com a aflat ca premierul a facut eforturi pentru a obtine macar pentru ea o invitatie la informala socialistilor europeni de la Sibiu, pentru ca Liviu Dragnea era din capul locului indezirabil, insa Viorica Dancila a fost refuzata.

"Cu liderii PES am vorbit, este o reuniune care este normala inaintea unui summit informal, am discutat cu domniile lor. Am preferat ca astazi sa vin in teritoriu sa discut cu oamenii, sa vad ce putem sa mai facem pentru aceasta regiune", a sustinut insa Dancila, intrebata de jurnalisti daca se va intalni cu lideri ai PES prezenti in Romania.

Premierul se afla joi intr-o vizita neanuntata in mod oficial in Alba Iulia.

"Nu este o vizita surpriza, am fost de multe ori la Alba Iulia. Este o vizita de lucru, o vizita in care ma intalnesc cu oameni implicati in proiectele europene, cu oameni care au facut investitii pe bani guvernamentali si, bineinteles, cu oameni din partid, pentru ca suntem un guvern politic, sunt presedinte executiv al unui partid", a spus Dancila.

Premierul a mentionat ca de la Alba Iulia se va deplasa la Cluj-Napoca, urmand sa revina in Alba in cursul dupa-amiezii.

"Revin dupa-amiaza la Alba Iulia si atunci o sa va dau mai multe detalii", le-a spus jurnalistilor Viorica Dancila.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Dancila invitatii omologi europeni, #Dancila summit UE Sibiu , #premier