Dancila, Tariceanu si Ponta discuta despre cum poate merge mai departe coalitia de guvernare. Luni este CEx al PSD (Surse)

Vineri, 09 August 2019, ora 12:53
5317 citiri
Dancila, Tariceanu si Ponta discuta despre cum poate merge mai departe coalitia de guvernare. Luni este CEx al PSD (Surse)
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Premierul Viorica Dancila, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu si presedintele Pro Romania, Victor Ponta, urmeaza sa discute, vineri, o posibila mentinere a coalitiei de guvernare PSD-ALDE si formula in care aceasta va merge mai departe. Discutiile vor continua in weekend, conform unor surse.

Discutiile au loc in contextul in care ALDE si-a aratat nemultumirea fata de rectificarea bugetara facuta de PSD, si anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educatie, Sanatate si Transporturi) si taierea investitiilor, noteaza Mediafax.

De asemenea, Agerpres anunta, citand surse din partid, ca luni urmeaza o noua sedinta a Comitetului Executiv National al PSD, iar pe agenda se va afla si rectificarea bugetara.

Precizam ca vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a salutat, joi, amanarea adoptarii rectificarii bugetare, mentionand ca acest proiect risca sa duca la depasirea tintei de deficit bugetar. El a transmis ca ALDE asteapta discutiile din coalitie pentru a vedea ce fel de masuri a identificat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru rezolvarea situatiei.

Vosganian a declarat, miercuri, ca optiunea ruperii aliantei de guvernare este deschisa.

Purtatorul de cuvant al ALDE a mai transmis atunci ca una dintre principalele teme de discutie este cum va functiona alianta de la guvernare cu PSD, avand in vedere ca fiecare partid si-a anuntat cate un candidat la presedintie. "Au existat sugestii sa nu mai candideze la presedintie ca in turul doi sa avem un contracandidat si nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am amenintat, nu am santajat ca iesim de la guvernare. Ce va spun eu acum este prefigurarea unei situatii dificile in care am fi doi candidati", a spus deputatul ALDE.

De asemenea, negocierile coalitiei de guvernare cu liderul ProRomania, Victor Ponta, in perioada aceasta vin in contextul in care ALDE si ProRomania au discutat despre formarea unei aliante.

Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu au vorbit zilele trecute despre o restructurare guvernamentala, reducerea numarului de ministere la 19 si alocarea unui numar "considerabil" de portofolii catre o posibila alianta ALDE-Pro Romania.

#Dancila Tariceanu Ponta coalitie, #Dancila Tariceanu Ponta discutii , #premier