Dancila: Un premier desemnat nu poate sa ia o decizie in legatura cu comisarul european. Presedintele a facut o mare greseala

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 22:20
7725 citiri
Dancila: Un premier desemnat nu poate sa ia o decizie in legatura cu comisarul european. Presedintele a facut o mare greseala

Liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dancila, spune ca un premier desemnat nu poate sa ia o decizie in legatura cu comisarul european propus de Romania si crede ca presedintele Klaus Iohannis a facut o mare greseala atunci cand a spus ca un guvern demis nu mai poate face o propunere care sa fie si acceptata.

Dancila a fost intrebata, joi seara, la Constanta, intr-o conferinta de presa, despre afirmatia presedintelui Klaus Iohannis care a spus ca va cere respingerea propunerii facuta de Romania pentru postul de comisar european.

"Asa cum presedintele a confundat Franta cu Finlanda, cred ca asa a confundat un premier interimar cu un premier desemnat. Avem un premier desemnat, nu avem un guvern. Asta nu inseamna ca un premier desemnat poate sa ia o decizie in legatura cu comisarul european. Deci cred ca presedintele a facut o mare greseala", a declarat Viorica Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis, care zilele acestea participa la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, a comentat situatia de blocaj in care se afla Comisia Europeana.

Seful statului a spus ca situatia e regretabila, ca nu va discuta in aceasta vizita nicio propunere, dar ca-i transmite Ursulei von der Leyen, care nu-si poate incepe inca activitatea in fruntea noii Comisii, sa nu accepte nimic ce vine din partea Guvernului Dancila, care a fost demis in Parlamentul Romaniei.

"Este din partea noastra, din pacate, un blocaj, care se numeste Guvernul Dancila. (...) Eu o sa ma opun ferm la asa ceva, pentru ca un guvern care a fost demis de drept in Parlamentul Romaniei nu poate sa faca propunere in numele Romaniei pentru urmatorul mandat al Comisiei, in care, cu certitudine, acest guvern nu va avea niciun rol", a afirmat seful statului, care participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a mentionat ca nu va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre propuneri pentru postul de comisar.

"Dar ii voi spune foarte clar doamnei presedinte ales (al Comisie Europene - n.r.) ca nu pot sa accept ca un guvern demis sa faca o propunere care sa fie si acceptata", a adaugat presedintele, citat de Agerpres.

Citeste si

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
Liandra
rank 5
oamenicasobolani.wordpress.com
rank 1
N-aveți și întregi la minte de scos la tablă că ne face ȚAȚA de c°!?