Dancila vorbeste in Parlament, in ziua in care Opozitia depune motiunea de cenzura

Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 07:35
4549 citiri
Dancila vorbeste in Parlament, in ziua in care Opozitia depune motiunea de cenzura
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

In ziua in care PNL a anuntat ca va depune motiunea de cenzura impotriva Guvernului, premierul Viorica Dancila vine in Parlament sa vorbeasca despre preluarea presedintiei UE de catre Romania.

Dancila a fost invitata, miercuri, in plenul comun al Parlamentului, pentru a prezenta stadiul procesului de pregatire pentru preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene in ianuarie 2019.

Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis acum o saptamana sa o invite, incepand cu ora 13:00, pentru a prezenta stadiul procesului de pregatire si temele de interes care vor sta la baza programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Astfel, BP au aprobat o cerere a premierului pentru organizarea unei dezbateri legate de preluarea presedintiei UE.

"Avand in vedere importanta dialogului intre Guvern si Parlament pe acesta tema, imi exprim, domnule presedinte, disponibilitatea de a prezenta in plenul Parlamentului Romaniei, in perioada imediat urmatoare, stadiul procesului de pregatire si temele de interes care vor sta la baza Programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul UE.

Dezbaterile care vor putea avea loc, cu aceasta ocazie, vor constitui un sprijin consistent in procesul de elaborare si adoptare, de catre Guvern, a primei versiuni a Programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene", arata Dancila in scrisoarea transmisa catre Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.

"Dupa consultarea Legislativului, Guvernul Romaniei va adopta prima versiune a documentului si va intra intr-un dialog cu Secretariatul General al Consiliului UE pentru ca in noiembrie, conform calendarului, Executivul sa adopte forma finala a programului de lucru.

Temele de interes reflecta marile provocari si transformari care apar din multiplicarea discutiilor la nivel european cu privire la viitorul Uniunii. Prin alegerea acestor teme, se doreste un consens larg in privinta procesului de pregatire si exercitare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene", se arata in comunicatul Guvernului remis presei saptamana trecuta.

La nivelul Parlamentului exista si o comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru coordonarea activitatilor parlamentare necesare pregatirii Presedintiei Consiliului UE, condusa de senatorul PSD Titus Corlatean.

Citeste si

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...