Din gandirea tovarasei V.V. Dancila

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 19:31
29635 citiri

Presedintele tocmai a insarcinat-o pe Viorica-Vasilica Dancila cu formarea Guvernului.

Am cules cateva mostre de declaratii facute de aceasta de-a lungul timpului.

Despre femei & Dragnea:

 • "S-a creat anumite modele de femei in viata politica care nu ne reprezinta pe toate femeile".
 • "Am luat decizia de a intra in politica dupa o lunga discutie pe care am avut-o cu mine... Eu stiu ca Liviu Dragnea nu s-a schimbat niciodata".
 • "Domnule Dragnea, ne-ati spus ca suntem o armata si noi va asiguram ca, de fiecare data, vom fi prezente. Avram Iancu isi chema cu acest tulnic ostasii la lupta. Noi vi-l oferim dumneavoastra".

Despre presedinte:

 • "Presedintele Romaniei foloseste copiii drept scut pentru promovarea propriilor interese politice".
 • "Presedintele Klaus Iohannis a intrat in campanie electorala, cel putin asta s-a vazut azi la sedinta CSM. Am vazut cu totii de fapt cine politizeaza Justitia".

Despre Uniunea Europeana:

 • "Nu poate un functionar de la Bruxelles sa ne spuna unii pleaca sau unii nu pleaca, cine sa semneze sau cine sa nu semneze... Eu vad aceasta iesire prin discutii pe care sa le avem, sa vedem parerea celorlalti si se va lua o decizie".
 • "Noi am avut chiar la Bruxelles pe comisarul Jurova pe justitie care a facut chiar puscarie. Am avut alte acuzatii si la alti comisari europeni. Dar asta nu inseamna ca o acuzatie egal vinovat".
 • "Nu incercam sa intervenim in problemele unui stat membru, cum este Pakistanul sau Iranul".

Diverse:

 • "Eforturile noastre va da o mai mare amploare in contactul cu cetatenii".
 • "Regele Mihai a fost acel model de rege aflat in fruntea piramidei monarhice".
 • "Domnul Preda face parte din acel grup restrans de politicieni romani care si-au dedicat cariera denigrarii propriei tari in plan extern".

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Parlamentarii au introdus în ordonanța de urgență votată ieri în Camera Deputaților ce prevede suspendarea ocupării funcțiilor publice până la sfârșitul lui 2022, un amendament care...
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...