Din gandirea tovarasei V.V. Dancila

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 19:31
29868 citiri

Presedintele tocmai a insarcinat-o pe Viorica-Vasilica Dancila cu formarea Guvernului.

Am cules cateva mostre de declaratii facute de aceasta de-a lungul timpului.

Despre femei & Dragnea:

 • "S-a creat anumite modele de femei in viata politica care nu ne reprezinta pe toate femeile".
 • "Am luat decizia de a intra in politica dupa o lunga discutie pe care am avut-o cu mine... Eu stiu ca Liviu Dragnea nu s-a schimbat niciodata".
 • "Domnule Dragnea, ne-ati spus ca suntem o armata si noi va asiguram ca, de fiecare data, vom fi prezente. Avram Iancu isi chema cu acest tulnic ostasii la lupta. Noi vi-l oferim dumneavoastra".

Despre presedinte:

 • "Presedintele Romaniei foloseste copiii drept scut pentru promovarea propriilor interese politice".
 • "Presedintele Klaus Iohannis a intrat in campanie electorala, cel putin asta s-a vazut azi la sedinta CSM. Am vazut cu totii de fapt cine politizeaza Justitia".

Despre Uniunea Europeana:

 • "Nu poate un functionar de la Bruxelles sa ne spuna unii pleaca sau unii nu pleaca, cine sa semneze sau cine sa nu semneze... Eu vad aceasta iesire prin discutii pe care sa le avem, sa vedem parerea celorlalti si se va lua o decizie".
 • "Noi am avut chiar la Bruxelles pe comisarul Jurova pe justitie care a facut chiar puscarie. Am avut alte acuzatii si la alti comisari europeni. Dar asta nu inseamna ca o acuzatie egal vinovat".
 • "Nu incercam sa intervenim in problemele unui stat membru, cum este Pakistanul sau Iranul".

Diverse:

 • "Eforturile noastre va da o mai mare amploare in contactul cu cetatenii".
 • "Regele Mihai a fost acel model de rege aflat in fruntea piramidei monarhice".
 • "Domnul Preda face parte din acel grup restrans de politicieni romani care si-au dedicat cariera denigrarii propriei tari in plan extern".

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
UDMR nu votează comasarea alegerilor: ”Nu e corect față de alegători”
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, afirmă vineri că Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă ordonanţa privind comasarea europarlamentarelor...
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Partidul lui Ilan Laufer iese din Alianța AUR. George Simion, acuzat de racolări ”ilegale”: ”Dispreț și umilință greu de exprimat în cuvinte”
Președintele partidului Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anunțat vineri, 1 martie, separarea de „Alianța AUR”, pe motiv că George Simion presa membrii...
#Viorica Dancila premier , #premier